Mediterrán marharostélyos
Aki igazi déli ízekre vágyik, az könnyen elkészítheti ezt az ínycsiklandó marharostélyost. Még a nap is kisüt tőle…
Mediterrán marharostélyos
Hozzávalók: 1,5 kiló csontos marharostélyos, 2 szál sárgarépa, 1 zellerszár, 2 evőkanál Worcestershire-szósz, 2 evőkanál szójaszósz, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál mustár, 1-1 kávéskanál bazsalikom, kakukkfű, chilipor, szurokfű, pirospaprika, fokhagymapor, 1 babérlevél, 2,5 száraz vörösbor, 3 evőkanál liszt, ízlés szerint só.
Elkészítése: a mustárt, a lisztet és az összes fűszert összekeverjük, majd megkenjük vele a húst. Sütőedénybe rakjuk, leöntjük a Worcestershire- és a szójaszósszal. A feldarabolt hagymát, répát és zellerszárat köré rakjuk, majd beleöntjük a bort. Előmelegített sütőben megsütjük, miközben saját levével gyakran locsolgatjuk. Ha a zöldségek megpuhultak, szedjük ki őket, és a húst süssük tovább, amíg megpuhul.
A cikk a Konyha & Fürdő Piac magazin 2008. december- 2009. januári számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.