Nyuszimuffin, csokinyuszi, húsvéti mézeskalács
Ünnepnapokon mindenki megenged magának egy kis nassolást, még akkor is, ha egyébként ellenáll az édes finomságoknak. Receptjeink nem csupán finomak, de gyönyörűek is, pedig elkészítésük olyan egyszerű, akár megfőzni egy tojást!
Nyuszimuffin
Hozzávalók
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 citrom
4 evőkanál tej
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Robotgéppel keverjük össze a vajat, a cukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet is. Reszeljük bele a citrom héját, és lazítsuk a tésztát tejjel. Töltsük meg a sütőformát, és 20 perc alatt süssük meg a muffinokat.
Miután kihűltek, tojásfehérjéből és porcukorból kevert masszával ragasszuk rájuk a rózsaszínű, illetve fehér marcipánból kivágott füleket. (A marcipánt porcukrozott deszkán nyújtsuk ki.) Ezután keményre vert tejszínhabbal vagy krémsajttal kenjük be őket (a rózsaszín szín eléréséhez adjunk a habhoz málnaszörpöt). A szemeket és orrokat cukorkákból rakhatjuk ki, a bajszokat rizstésztából.
Csokinyuszi
Hozzávalók
csokoládé
színes cukorforgács
Elkészítés
Szedjük össze a lakásban fellelhető maradék csokoládékat, és gőz fölött olvasszuk össze őket. Öntsük húsvéti kiszúróformákba, s amikor dermedni kezd, szórjunk rájuk színes cukorforgácsot. Ha kihűltek, nyomjuk ki őket a formákból. Zsírpapírba csomagolva akár húsvéti ajándékként is szolgálhatnak.
Húsvéti mézeskalács
Hozzávalók
45 dkg liszt
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg méz
3 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dolgozzuk össze a folyékony anyagokkal. Egy éjszakát hagyjuk állni a tésztát. Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtsuk ki, és húsvéti formával szúrjuk ki. 175 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készül el. Miután kihűlt, porcukorból és tojásfehérjéből kevert masszával kenjük be. Ha színes nyulakat szeretnénk, fessük meg a masszát ételfestékkel, és ezzel fedjük be a felületet. Ezután írhatunk rá fehérrel, így névre szóló süteményt gyárthatunk.
Hozzászólás zárolva.