Fantasztikus és egészséges menüsor húsvétra-képekkel
Nem feltétlenül kell a húsvéti ünnepeket alatt is húst-hússal, sonkát-sonkával enni. Akik diétáznak, vegetáriánusok, vagy csak egyszerűen az egészséges finomságokat kedvelik, azok akár el is készíthetik ezt a remek zöldséges-gyümölcsös menüsort. Ízleni fog!
Zelleres sajtkrémleves
Hozzávalók: 2 fej zellergumó, 2 evőkanál étolaj, 20 deka liszt, 20 deka sajtkrém, só, bors, 2 fej vöröshagyma, 1 liter tej, 2 deci tejszín, kevés víz.
Elkészítése: a zellert és a hagymát feldaraboljuk, majd olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és felengedjük tejjel, tejszínnel és vízzel. Beleolvasztjuk a sajtkrémet, és mixerrel krémes állagúra keverjük.
Zöldséges lasagne
Hozzávalók: 1 doboz eredeti lasagne-tészta, 3 darab cukkíni, 2 darab padlizsán, 2 szál póréhagyma, 40 deka gomba, 5 deci hámozott, darabolt paradicsom, 20 deka vaj, 10 deka liszt, 8 deci tej, 1 csokor bazsalikom, 3 deka aprított fokhagyma, 40 deka reszelt mozzarella sajt, só, bors.
Elkészítése: a zöldségeket felszeleteljük, és olajon megpirítjuk. A paradicsomot felfőzzük bazsalikommal, fokhagymával. Besamelmártást készítünk, majd a tésztalapokat tepsibe helyezzük, erre rátesszük a zöldségeket, meglocsoljuk a paradicsommártással és a besamellel. Ezt háromszor, négyszer megismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és sütőben 180 Celsius-fokon 40-45 percig alatt készre sütjük.
Rakott máktorta eperlekvárral és narancsos tejberizzsel
Hozzávalók: 8 darab tojás, 20 deka cukor, 15 deka liszt, 20 deka darált mák, 10 deka eperlekvár, 3 darab narancs, 40 deka rizs, 1 liter tej.
Elkészítése: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral krémesre felverjük, majd a lisztet és a mákot hozzáadjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a mákos tojássárgájával. Tortaformába öntjük, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a tejberizst, amikor kihűlt, belekeverjük a narancscikkeket. A piskótát kettévágjuk, mindkét felét bekenjük eperlekvárral, majd a két piskótalap közé betöltjük a narancsos tejberizst.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009. április-májusi számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.