Bécsi szelet borjú combból
A tyúkleves után, főétel ajánlatunk a borjú combból készült Bécsi szelet. Igaz, hogy jóval drágább, mint a sertésból készült változata, de az ünnepi asztalra megérdemelten kerül.
Bécsi szelet
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag: 360 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
– 1 csokor petrezselyem zöld
– 1 db citrom
– igény szerint étolaj
– 1 pohár zsemlemorzsa
– 2 db tojás
– 1 pohár finom liszt
– ízlés szerint só
– ízlés szerint őrölt bors
– 4 szelet borjúcomb
Elkészítése:
A hússzeleteket gyengén kiveregetjük, majd megsózzuk,enyhén megborsozzuk. Ezután könnyedén belenyomkodjuk a lisztbe, belemártjuk a felvert tojásba, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában. A szeleteket bő, forró olajban mindkét oldalukon kb. 2 perc alatt aranyszínűre sütjük. A szeletek fordításakor és kivételekor ne szúrjuk meg a húst, mert a finom húslé kifolyik belőle! Ha elkészült, papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk. Tálalás előtt petrezselyem zöldjével és citromkarikával díszítjük.
Jó Étvágyat!
forrás: www.videkize.hu
Hozzászólás zárolva.