Sütőtökös pulykatekercs céklakockákkal
Vajon meg lehet idézni az őszt egy tányér ételben? A válasz egyértelműen igen. Nézzünk csak rá erre a nagyszerű, színes fogásra. A sütőtökös pulykatekercset érdemes elkészíteni, nem csak Halloweenkor.
A sütőtökös pulykatekercset tálalhatod ünnepi ebédként vagy csak finom vacsoraként. A sütőtök és a cékla párosítása, pedig nem csak egészséges lehet, de rendkivül szép látvány is.
Sütőtökös pulykatekercs céklakockákkal
Hozzávalók:
4 vékony, nagy szelet pulykamell
1 sütőtök
2 cékla
1 nagy marék dió
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A sütőtököt és a céklát meghámozzuk, a sütőtököt megtisztítjuk a magoktól, majd mindkét zöldséget felkockázzuk. Egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt puhára sütjük. A megpuhult sütőtökből 20 dekányit összepürésítünk a dióval, sóval, borssal, szerecsendióval. A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal befűszerezzük, és a sütőtökös masszával megkenjük, feltekerjük. A tekercseket alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. A felszeletelt hústekercset a sült zöldségekkel tálaljuk. Köret tulajdonképpen nem is szükséges hozzá, hiszen a sütőtök és céklakockák remekül kiegészítik a pulykatekercset. Ha valaki mégis kicsit kevésnek tartaná ezt így önmagában, akkor párolt rizzsel még tovább dúsíthatja az ételt és az ízeket.
Ez is érdekelhet:
Fűszeres sült csirkemell ananászos rizzsel
Hozzászólás zárolva.