NEM HÉTKÖZNAPI FOGÁS
Vadas gomba nudlival
Vadas mártás, kicsit átdolgozva, könnyítve. Egy rendezvény kapcsán jött az ötlet, készítsünk ilyet. Ha sült kolbászkarikákkal és kenyérpudinggal kínáljuk, akkor ő a Gyenesi Vadóc. Borvacsorákon sokszor kerül az asztalra, jól illik hozzá egy könnyű, gyümölcsös fehérbor – derült ki Max konyhájában.
Hozzávalók:
- 40-50 dkg barna csiperke, darabolva
- 3-4 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- 2 dl tejszín
- 1-2 evőkanál rizsliszt
- 1 kis fej fehér hagyma
- 1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
- olaj,vaj, só, mustár
Elkészítés:
1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott répát, a fehérrépát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel 1 dl vízzel, és főzzük 10-12 percet. Hintsük meg a rizsliszttel, ízesítsük mustárral, öntsük fel a tejszínnel és egy botmixerrel pürésítsük össze. Kóstoljuk meg, ha kell ízét és állagát korrigáljuk, majd főzzük pár percet.
- A gombát vágjuk nagyobb darabokra, vaj és olaj keverékén 6-8 perc alatt, süssük szép pirosra. Tálaláskor a kifőtt nudlira vagy galuskára halmozzuk a mártást, rá a sült gombát, és szórjuk meg vágott petrezselyemmel.
Tejszínes halleves burgonyagombóccal
Hal és burgonya (Fish&Chips), a klasszikus, más kivitelben, levesként. Nyilván amelyik páros sütve jól illik egymáshoz, az főzve sem lehet ellenség. Ismét egy olyan leves, ahol meg lehet mutatni a hal ezernyi arca közül egy újabbat. Ha ki tudunk lépni a halászlé, sült hekk (sicc!) és harcsapaprikás háromszögből, és egy kicsit nyitottak vagyunk, akkor rájövünk, mennyi minden kihozható egy jó alapanyagból.
Hozzászólás zárolva.