PULYKASONKÁT A PIKNIKKOSÁRBA!
Fokhagymás-római köményes fasírtgolyó ropi spiccen
Itt a nyár, ilyenkor még a megrögzött otthonülők is a szabadba kívánkoznak. Kirándulás helyett vagy mellett élvezhetjük a szabadtéri étkezés örömeit. Terítsünk plédet, pakoljunk hűtőtáskákba és ha az időjárás engedi, irány a rét! Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint: egy jó piknikezés némi előrelátást igényel. Ugyan kinek van kedve a békés szemlélődés helyett azon bosszankodni, hogy valami otthon maradt? Nem érdekes! A fontos, ami a piknikkosárban lapul!
Hozzávalók 4 piknikezőnek:
- 50 dkg darált pulykahús
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- frissen őrölt bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 zacskó ropi
- sütéshez olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A húst jól összedolgozzuk az áttört fokhagymával, fűszerekkel. Diónyi gombócokat formázunk belőle, és forró olajban vagy kókuszzsírban kisütjük. Ropit szúrunk a golyókba, és már kész is a kézreálló, könnyű fogás! Ez nem varázslat! Ez „csak” nagyon fini! Jó étvágyat!
Olívakrémmel töltött pulykamellrolád
Nem árt a mediterrán konyha trükkjeit is bevetni, ha fogyókúrázni szeretnénk. A pulyka pedig kifejezetten alkalmas a karcsúsító menü összeállítására. A kettő házassága biztos sikert jelent, főként, ha a napi menetrendbe beépíted a sétát, a kerékpározást, az úszást, egyszóval kezdjünk aktívabban mozogni!
Hozzászólás zárolva.