Facebook hozzászólás

HOGY TÉLEN IS "CINCOGHASSUNK"

Anyósom lecsója télire

Soha ennyi paprikát, paradicsomot nem kaptunk a barátainktól, a szomszédainktól, mint az idén. A hűtőbe már be se fér! Nincs más hátra, mint eltenni télire amennyit csak lehet! Egyszerűen remek, dolog majd télen ráütni egy tojást vagy egy lecsós szeletet összedobni! Nosza, előkaptam anyósom receptes füzetét, mert ebben utolérhetetlen volt. Íme, a bizonyíték!

Lecsó üvegekben, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan mind a paradicsomot, mind a paprikát. Az utóbbinak vegyük ki a csumáját, az ereket, majd karikázzuk fel. Egy pillanatra dobjuk forró vízbe a paradicsomokat, kapjuk ki, mert így szépen meg tudjuk hámozni. A végén vágjuk négybe mindegyiket. Tegyük nagy lábasba a paradicsomokat, kezdjük főzni. Amint egyet rottyan, adjuk hozzá a zöldpaprikát is, és azzal is hagyjuk rottyanni egyszer. Forrón szedjük teljesen tiszta üvegekbe, és tegyünk mindegyikre egy kis szalicilt. Azonnal lekötjük, és másnapig szárazgőzben tartjuk.

Menemen, a törökök lecsója

Menem, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Autentikus török étel. A lecsó török formája egy mennyeien szaftos tojásos étel, amit Törökországban leginkább reggelire fogyasztanak. Sok paradicsompürét vagy friss kockázott paradicsomot használnak fel hozzá, fedő alatt párolódik szinte végig az étel. Idős török nénikétől tanultam meg az elkészítését , nagyban hasonlít a mi verziónkhoz. Pammer Lívia receptje érkezik – egyenesen a piacról!

Anyósom augusztust tartotta a lecsóeltevés hónapjának, mert szerinte ilyenkor a legédesebb, egyben a legzamatosabb mindkettő. A szeptemberi paprikát és paradicsomot már savanykásnak tartotta. Szerintem is itt az idő!

Jó étvágyat a télre is!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi a közös a cukorbetegségben és a demenciában?

Cukorbetegség akkor alakul ki, amikor a szervezetünk nem tud megfelelő mennyiségű inzulint termelni, vagy az…

Futószalagon jönnek a frontok!

Szinte egyetlen napunk sincs pihenni! Az elmúlt időszakban, és még ennek a hétnek az első felében is egymást érik a…
1 / 1 504

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!