Vöröskáposzta: a vöröskáposzta érdekes színét az antocián adja, és tulajdonképpen emiatt olyan hasznos és jó hatású ez a zöldség. Antioxidáns hatásának köszönhetően lassítja a bőr öregedését, ráncosodását, jó eszköz a mindennapi bőrkárosodások elleni harcban!
Paradicsom: a kulcsszó itt is az antioxidáns, illetve az egyéb tápanyag! A bőr táplálásához, regenerálódásához szükséges a paradicsomban található likopin, amely a hajra is jó hatással van, főleg akkor, ha sütjük-főzzük a zöldséget! Fontos összetevője még a béta-karotin, amely megtalálható a sárgarépában és a sütőtökben is.
Kelkáposzta, brokkoli: a zöld, a narancs és a sárga színű zöldségek, valamint a túró és a tojás védi a bőrünket, gyorsabban gyógyulnak be a sebek, a hegek.