-
Mindig olvassuk el pontosan a receptet, és előre ellenőrizzük, megvan-e minden hozzávalónk. Kevés olyan süti van, amelynek készítése közben úgy lehet leugrani a boltba, hogy a félkész tészta ezt nem sínyli meg.
- A tojásokat használat előtt mossuk meg!
- Ha a tojásfehérjébe sárgája kerül, búcsút mondhatunk a keményre felvert tojáshabnak. Ha nem vagyunk nagyon ügyesek a szétválasztás műveletében, használjunk hozzá eszközt, amelyet most már minden háztartási boltban kaphatunk.
- A jól lehűtött tojásfehérjét könnyebb felverni, mint a szobahőmérsékletűt.
- A tál, amiben a tojásfehérjét verjük, legyen tökéletesen tiszta. Ha szükségesnek látjuk, egy ecettel megnedvesített konyhai törlőpapírral töröljük át.
- A hozzávalók kimérését kezdjük a száraz alapanyagokkal, majd ezt követően mérjük ki a nedveseket, így nem kell a mérőedényt a két használat között elmosogatni.
- Ha meg akarjuk kímélni magunkat a fölösleges bosszankodástól, a tálat, amiben például egy ún. bögrés süteményt keverünk össze, állítsuk nedves konyharuhára, így nem fog csúszkálni a konyhapulton. Apróságnak tűnik, de jobb, ha jókedvűen sütünk, nem pedig bosszankodva.
- Egy hasznos tipp a folyékony anyagok kiméréséhez: egy 175 grammos tejföl vagy joghurt doboza színültig töltve éppen 2 dl. Ha a műanyag poharat használjuk, megspórolunk ismét egy mosogatást. A használt pohár mehet a szelektív szemetesbe.
- A zsiradékot mindig időben - értsd: a sütés előtt egy-két órával - vegyük elő a hűtőből, nyilvánvaló kivétel, ha a recept kifejezetten hideg vajat használ.
- A formát mindig vajazzuk ki alaposan, és ha a recept megkívánja, szórjuk ki liszttel, vagy finom zsemlemorzsával is.
- Jó megoldás a sütőpapír is, bár vannak olyan formák, amelyeknél ez nem járható út. (kuglóf forma)
- A sütési idők minden sütő esetében mások és mások, ezért a receptben szereplő sütési idő lejárta előtt ellenőrizzük, megsült-e a sütemény.
- Ha egy fapálcikával (fém tű, fogpiszkáló, saslik pálca) beleszúrunk a sütemény közepébe vagy legmagasabb pontjába, és tisztán húzzuk ki az eszközt, a sütemény elkészült. Ha még ragad rá a tésztából, további sütés szükséges.
- Ha egy süteménybe gyümölcsöt vagy gyümölcs konzervet teszünk, mindig alaposan csöpögtessük le.
- Ha nem vagyunk gyakorlottak, inkább tartsuk be a receptet pontosan, ne improvizáljunk, az sokszor még gyakorlottaknak sem jön be.
10+1 praktikus tanács tapasztalatlan sütisütőknekKarácsonykor azok is nekiállnak legalább egy-két süteményt elkészíteni, akiket máskor nehéz rávenni erre. A gyakorlatlanságból, tapasztalatlanságból fakadóan bizony követünk el hibákat, de ezeket nagyrészt lehet orvosolni.
ÉLET-MÓD
A finom sütemények titkai
Gyakran szembesülök vele, hogy azok a konyhai kifejezések, szakszavak, melyekkel egy gyakorlott háziasszony könnyedén dobálózik, kezdő konyhatündéreknek nem jelentenek semmit. Adunk néhány tanácsot, hogy a süteményeitek mindig jól sikerüljenek.

Az éves megyei matrica előnyei a közlekedők számára
A 2015-ben bevezetésre került megyei matricák az elmúlt egy évtizedben egyértelműen igazolták létjogosultságukat, hiszen már jó ideje vezetik az eladási statisztikákat. Érdemes tehát megvizsgálni azt is, mi okozza ilyen mértékű keresettségüket.

Bosch: háromszor a Föld körül – 120 ezer sportkilométer 6 év alatt
Hatodszor is a Bosch az első helyen az országos Fut a cég versenyen

Ébredő életenergia – hogyan segít a kundalini jóga a nőknek?
A kundalini jóga a kedvesség és a tudatosság jógája, ebből adódóan ideális a gyengédebb nem képviselői számára. De miben és hogyan segíthet nekünk? Hogyan járul hozzá ez a jógaforma a belső tér megtapasztalásához? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Tavaszi lendület: játékosan a csapatépítés útján
Ahogy a természet újraéled, a hosszú hónapok utáni friss levegő és napsütés szinte hívogat, hogy végre kiszabaduljunk a négy fal közül. Ilyenkor szinte vonz minket a természet, vágyunk a felfrissülésre, amit a szabad levegő ad.

A CBD olaj útja a magtól a cseppentőig
A CBD olaj természetes eredetével, kiegyensúlyozott összetételével és sokrétű felhasználhatóságával sokak érdeklődését keltette fel az utóbbi időben. De vajon hogyan készül ez a különleges olaj? Milyen folyamatokon megy keresztül a kender, mire illatos, sűrű kivonatként a polcokra kerül?

A körömápolás fontossága a nők életében
A hölgyekre jellemző, hogy sokat foglalkoznak a külsejükkel. Annak érdekében, hogy ápoltak legyenek, rendszeresen látogatnak el a fodrászhoz, a kozmetikushoz és a műkörmöshöz is.

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak
Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének alapfeltétele is - mondhatni kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából.

Olívaolajjal a női egészségért
Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdetnek nézzük meg, miért olyan kedvelt, és milyen hatásai vannak!

A papírtálak széles felhasználási lehetőségei
A papírtálcák, papír leveses tálak és tányérok valamint a sushi tálcák rendkívül népszerűek, ezért a fenntartható vendéglátásra törekvő női vállalkozók is előszeretettel használják. A vendéglátás mellett azonban praktikus megoldást jelentenek a stílusos rendezvények, a catering és az otthoni összejövetelek alkalmával is.
Nők ezreinek ad újra aktív életet a csípőprotézis
A nők élete gyakran egyenlő a rohanással, azonban az idő múlásával jelentkező különböző ízületi fájdalmak lassabbá, nehezebbé, korlátozottabbá teszik a mozgásukat. A csípőízületi problémák nagyon sok nőt érintenek, főleg a 60 év feletti korosztályt.