Tojás
Amilyen kicsi, olyan egészséges. A tyúktojás lecitint, koleszterint és alapvető zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, talán mindent, amire szervezetünknek szüksége van.
TejValóságos kalciumbomba, mely segít megvédeni csontozatunkat és elkerülni a csontritkulást, azonkívül van benne tejfehérje, tejzsír, tejcukor, víz, sok vitamin, ásványi anyag és nyomelem.
Tengeri lazac
Omega-3 zsírsavja jó hatással van a szívre, az erekre, az agyműködésre és az anyagcserére egyaránt. Jódot tartalmaz, mely serkenti a pajzsmirigyműködést, D-vitamintartalma pedig hozzájárul az erős csontozathoz.
CsipkebogyóHatóanyagai segítik a vérképzést, ellenállóvá tesznek a megfázással szemben, jó hatással vannak a vesére és fokozza a vizeletkiválasztást.
SzójaEgy most megjelent német táplálkozástudományi kötet szerzője szerint egy adag szójabab annyi fehérjét tartalmaz, mint 150 gramm steak és annyi esszenciális aminosavat, amennyire az emberi szervezetnek szüksége van, de azt előállítani nem tudja. A legtöbb szójababtermék gazdag rákellenes hatóanyagokban, véd a rheuma és a cukorbetegség kialakulása ellen.
BrokkoliA brokkolit sokan nevezik anti-rák zöldségnek. C, E vitaminjai, valamint A provitaminja felfegyverzi sejtjeinket a rákkeltő szabadgyökök támadása ellen. A "zöld csoda" rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, melyek erősítik az immunrendszert és védenek a csontritkulás ellen.
Sovány marhahúsJó hatással van a bélműködésre, véd a cukorbetegség kialakulása ellen és serkenti az ellenállóképességet. Nagy mennyiségben tartalmaz cinket és hisztidint, mely fontos szerepet játszik a szövetek növekedésében és újjáépítésében, valamint a központi idegrendszer működését is elősegíti.
SpenótRengeteg folsavat és vasat tartalmaz. Várandós, szoptató nőknek, vashiányosoknak "kötelező". A folsav a férfiak számára is fontos az egészséges hímivarsejt-termelésben.
Zöld- és fekete tea
A cikk folytatása: http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=47&menu=eletmod&news_id=2529&cim=A-tiz-legegeszsegesebb-elelmiszer