Életforma.hu

ÉLET-MÓD

Makrobiotikus ételek házhozszállítása-a rák ellen!

A Makrobiotikával a Rák Ellen Alapítvány, amely az elmúlt év végén alakult, a Spoon étteremben tartotta meg első sajtótájékoztatóját. Az alapítvány célkitűzései közé tartozik, hogy a makrobiotika - hosszú élet tudománya - szemléletet hazánkban is széles körben ismerté tegye. A makrobiotikán alapuló étkezés nagymértékben segít a betegségek megelőzésében, illetve, a már meglévő betegségek esetén, a makrobiotikus élelmiszerekből összeállított diéta a kór legyőzésében.  


Az Alapítvány, bár még csak most kezdte meg munkáját, máris sikerként könyvelheti el, hogy segítségével beindult a makrobiotikus ételek házhozszállítása. Az elkészült ételek az amerikai Kushi intézet által engedélyezett alapanyagokból és az ő általuk összeállított receptek alapján készülnek. Az alapítvány céljai közé tartozik továbbá, hogy ezt a fajta étkezést főzőtanfolyamokon tanítsa meg a rászorultaknak, s ehhez – valamint az ételkiszállításhoz — a szükséges szakmai és anyagi támogatást biztosítsa.

Az Alapítvány célkitűzéseire és a makrobiotikus táplálkozásra való figyelemfelhívásának, az üzenet minél több emberhez való eljuttatásának egyik eszköze „A Győzelem – Kilimandzsáró túra”, amellyel csúcs meghódításában résztvevő alapítványi tagok, gyógyult betegek arra szeretnénk felhívni a világ figyelmét, hogy gyógyítsuk meg magunkat, és utána a Földet. Mint ahogyan Szemerey Melinda, az Alapítvány alapítója, maga is gyógyult beteg a sajtótájékoztatón elmondta nincs olyan, hogy egészséges emberek éljenek egy beteg bolygón, de beteg bolygón sem tudnak egészséges emberek élni. Az Alapítvány feladata, hogy az üzeneteket eljuttassa minél több embernek, és hogy mielőbb beigazolódjon a 100 majom elve az egészség terén is. Ennek érdekében havi rendszerességgel szerveznek meditációt, amelyhez az internet segítségével világszete tudnak kapcsolódni a makrobiotikára, az egészséges életmódra, a holisztikus gondolkodásra fogékony emberek.
A sajtótájékoztató arra is alkalmat adott, hogy bejelentésék, az Alapítvány fővédnöke, Dr. Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő. A fővédnök hozzászólásában elmondta, megtiszteltetésnek tartja, hogy segítheti az Alapítványt célkitűzéseinek elérésében. Szemerey Melinda gyógyulását csodának tartja, s reméli, hogy ebből a csodából minél többen fognak részesülni. Azért is vállalta el ezt a feladatot, hogy segítsen abban, hogy ez a csoda mindennapos legyen az életünkben.

1/ FIATALÍTÓ KONYHA- MAKROBIOTIKUS ÉTELEK

A makrobiotika nem olyan, mint egy gyors ragtapasz, amit felragasztunk, és máris kicsattanó egészségnek és kitűnő általános állapotnak örvendünk, hanem megváltoztatva étrendünket és életmódunkat, szép lassan, kitartó munkával segít megerősíteni az immunrendszerünket.

Az ősi civilizációkban úgy tartották, hogy minden testi és lelki baj alapvetően az elfogyasztott táplálék minőségéből eredeztethető. Vajon mi a helyzet ma? A fogyasztói társadalom a reklámokon keresztül belénk sulykolt termékeit fogyasztjuk, és nem gondolkodunk azon, hogy jók-e, rosszak-e szükségesek-e szervezetünkre, vagy sem. A makrobiotika a kelet és a nyugat arányos keveréke. Jelentése: a hosszú, egészséges élet tudománya és művészete, a természetes ételek elkészítése és fogyasztása természetes arányokkal.

Olyan táplálkozási, ételkészítési módszer, amelynek segítségével bárki kiküszöbölheti a káros környezeti hatásokat, az ipari élelmiszerek veszélyeit. Képes visszaállítani az egészség felborult egyensúlyát, és alkalmas arra is, hogy különféle betegségeket visszafordítsa. Az egész szervezetet kezelésbe veszi azzal, hogy megszünteti az okokat. Mindenki saját maga lehet saját gyógyszerésze, hiszen a makrobiolikus étel gyógyszer. Ha tesztünk fizikailag letisztul és megerősödik, lehetőségünk van arra, hogy az immunrendszert legyengítő és a tehetséget gyakran elősegítő lelki-spirituális betegségeket is feltárjuk és gyógyítsuk.

Az étrend összetevői:

1.Teljes értékű bió-gabonafélék

Legalább 50%-a minden étkezésünknek teljes értékű, feldolgozatlan, főtt gabonafélékből álljon. (barna rizs, köles, árpa, búza, zab, rozs kukorica, hajdina)

2. Levesek

A napi étrend 5-10 %-a zöldségből, babfélékből, gabonafélékből, tengeri fűből készül leves legyen

3. Zöldségek
Étrendezünk napi 25-30 %át tegyék ki.

4. Babok és tengeri zöldségek

A napi étrend 10-15 %-át  ezekből az ételekből készítsük el

5. Kiegészítő ételek

Ez mintegy 5-10%, évszaktól és egészségünktől függően, halak, gyümölcsök, desszertek, diófélék, magvak közül választhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az éves megyei matrica előnyei a közlekedők számára

Az éves megyei matrica előnyei a közlekedők számára 

A 2015-ben bevezetésre került megyei matricák az elmúlt egy évtizedben egyértelműen igazolták létjogosultságukat, hiszen már jó ideje vezetik az eladási statisztikákat. Érdemes tehát megvizsgálni azt is, mi okozza ilyen mértékű keresettségüket.
Bosch: háromszor a Föld körül – 120 ezer sportkilométer 6 év alatt

Bosch: háromszor a Föld körül – 120 ezer sportkilométer 6 év alatt 

Hatodszor is a Bosch az első helyen az országos Fut a cég versenyen
Ébredő életenergia – hogyan segít a kundalini jóga a nőknek?

Ébredő életenergia – hogyan segít a kundalini jóga a nőknek? 

A kundalini jóga a kedvesség és a tudatosság jógája, ebből adódóan ideális a gyengédebb nem képviselői számára. De miben és hogyan segíthet nekünk? Hogyan járul hozzá ez a jógaforma a belső tér megtapasztalásához? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.
Tavaszi lendület: játékosan a csapatépítés útján

Tavaszi lendület: játékosan a csapatépítés útján 

Ahogy a természet újraéled, a hosszú hónapok utáni friss levegő és napsütés szinte hívogat, hogy végre kiszabaduljunk a négy fal közül. Ilyenkor szinte vonz minket a természet, vágyunk a felfrissülésre, amit a szabad levegő ad.
A CBD olaj útja a magtól a cseppentőig

A CBD olaj útja a magtól a cseppentőig 

A CBD olaj természetes eredetével, kiegyensúlyozott összetételével és sokrétű felhasználhatóságával sokak érdeklődését keltette fel az utóbbi időben. De vajon hogyan készül ez a különleges olaj? Milyen folyamatokon megy keresztül a kender, mire illatos, sűrű kivonatként a polcokra kerül?
A körömápolás fontossága a nők életében

A körömápolás fontossága a nők életében 

A hölgyekre jellemző, hogy sokat foglalkoznak a külsejükkel. Annak érdekében, hogy ápoltak legyenek, rendszeresen látogatnak el a fodrászhoz, a kozmetikushoz és a műkörmöshöz is.
Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak 

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének alapfeltétele is - mondhatni kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából.
Olívaolajjal a női egészségért

Olívaolajjal a női egészségért 

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdetnek nézzük meg, miért olyan kedvelt, és milyen hatásai vannak!
A papírtálak széles felhasználási lehetőségei

A papírtálak széles felhasználási lehetőségei 

A papírtálcák, papír leveses tálak és tányérok valamint a sushi tálcák rendkívül népszerűek, ezért a fenntartható vendéglátásra törekvő női vállalkozók is előszeretettel használják. A vendéglátás mellett azonban praktikus megoldást jelentenek a stílusos rendezvények, a catering és az otthoni összejövetelek alkalmával is.

Nők ezreinek ad újra aktív életet a csípőprotézis 

A nők élete gyakran egyenlő a rohanással, azonban az idő múlásával jelentkező különböző ízületi fájdalmak lassabbá, nehezebbé, korlátozottabbá teszik a mozgásukat. A csípőízületi problémák nagyon sok nőt érintenek, főleg a 60 év feletti korosztályt.