2011. február 3. és 16. között Toscana és Emilia Romagna élelmiszereivel ismerkedhetnek meg a vásárlók a Cora áruházakban. Mindkét tartomány gazdag történelmi múlttal és nagyrészt a helyi mezőgazdasági termelésre épülő erős élelmiszeriparral rendelkezik. Kisvállalkozásaik és nagyvállalataik is sokat tettek azért, hogy megőrizzék a világszerte ismert és kedvelt, tradicionális helyi ízeket és termékeket. Például a toszkán borok (chianti), tészták, olívaolajok, vagy az Emilia Romagna tartományból származó bolognai mártás, a pármai sonka, a mortadella illetve a Parmiggiano Reggiano /parmezán sajt/ nem ismeretlenek a magyarok számára sem. Egy olasz menü elkészítéséhez most minden rendelkezésre áll.
A nemzetközi konyhát kedvelők számára elérkezett a kedvező pillanat - eredeti olasz élelmiszerek mutatkoznak be két hétig (2011. február 3-16.) a Cora áruházakban. A kulináris szempontból kiemelkedő két tartomány kínálta élelmiszerek megőrizték a tradicionális, helyi ízeket, a kisüzemek megtartották a hagyományos előállítási eljárásokat, az ezekből kialakuló nagyobb ipari üzemek is a nagyrészt helyi szövetkezetekbe tömörült termelőktől felvásárolt alapanyagokat dolgozzák fel.
Az áruházakban kínált húsárúk például számos ilyen eljárással készült márkát kínálnak, a levegőn szárított pármai sonkát, a Bolognában „anyakönyvezett” Mortadellát, de megismerkedhetünk a Cerú-val, a toszkán fűszerezésű nyers sonkával is.
Az olasz menü nem képzelhető el a tészták nélkül, Emilia Romagnaban van a Paszta Paradicsom, ahol a legtöbb tésztaféleséget gyártják. A sok ismert száraztészta mellett kapható friss tészta: a kedvelt töltött tortellini és ravioli, továbbá spagetti, lasagne, gnocchi és a toszkán tésztaspecialitás, a pappardelle (széles metélt).
A paradicsom termékek is nélkülözhetetlenek egy jó olasz étel elkészítéséhez, van passzírozott, darabolt, hámozott, egész és koktélparadicsom konzerv is. A tésztát pedig gyakran párosítják más szószokkal, ezekből is gazdag kínálatot hoztak a tartományok.
Az olaszok persze a sok paradicsom mellett sokféle olívaolajat, olívabogyót használnak a főzéshez, amelyekből gazdag választékot mutatnak be a vendégtartományok. A fogások gazdagításához most a helyi zöldségekből készített más ételkonzerveket is találunk.
Végezetül a finom desszertekhez és a kávéhoz is itt vannak a szükséges alapanyagok, kekszek, likőrök, tiramisu illetve többféle szemes és őrölt kávé is érkezett.
Az olasz menü elkészítéséhez segítséget kapunk, ha ellátogatunk az olaszhetek.cora.hu weboldalra, ahol ételrecepteket tölthetünk le. Itt olvashatunk részletes tájékoztatást Toscana és Emilia Romagna tartományokról, gyönyörű városaikról, - Firenze, Siena, Bologna, Ravenna -, sőt nyereményjátékon is részt vehetünk, a rejtvény helyes megfejtésével 2 személyes pármai utazást nyerhetünk.
Toscana különleges hangulatát és szépségét, varázslatos városait, hangulatos utcáit fedezheti fel az a szerencsés vásárló, aki a katalógusban szereplő kérdések megválaszolásával megnyeri a kétszemélyes Toszkán körutazást.
ÉLET-MÓD
Olasz élelmiszerek hete a Cora áruházakban
2011. február 3. és 16. között Toscana és Emilia Romagna élelmiszereivel ismerkedhetnek meg a vásárlók a Cora áruházakban. Mindkét tartomány gazdag történelmi múlttal és nagyrészt a helyi mezőgazdasági termelésre épülő erős élelmiszeriparral rendelkezik.

Az éves megyei matrica előnyei a közlekedők számára
A 2015-ben bevezetésre került megyei matricák az elmúlt egy évtizedben egyértelműen igazolták létjogosultságukat, hiszen már jó ideje vezetik az eladási statisztikákat. Érdemes tehát megvizsgálni azt is, mi okozza ilyen mértékű keresettségüket.

Bosch: háromszor a Föld körül – 120 ezer sportkilométer 6 év alatt
Hatodszor is a Bosch az első helyen az országos Fut a cég versenyen

Ébredő életenergia – hogyan segít a kundalini jóga a nőknek?
A kundalini jóga a kedvesség és a tudatosság jógája, ebből adódóan ideális a gyengédebb nem képviselői számára. De miben és hogyan segíthet nekünk? Hogyan járul hozzá ez a jógaforma a belső tér megtapasztalásához? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Tavaszi lendület: játékosan a csapatépítés útján
Ahogy a természet újraéled, a hosszú hónapok utáni friss levegő és napsütés szinte hívogat, hogy végre kiszabaduljunk a négy fal közül. Ilyenkor szinte vonz minket a természet, vágyunk a felfrissülésre, amit a szabad levegő ad.

A CBD olaj útja a magtól a cseppentőig
A CBD olaj természetes eredetével, kiegyensúlyozott összetételével és sokrétű felhasználhatóságával sokak érdeklődését keltette fel az utóbbi időben. De vajon hogyan készül ez a különleges olaj? Milyen folyamatokon megy keresztül a kender, mire illatos, sűrű kivonatként a polcokra kerül?

A körömápolás fontossága a nők életében
A hölgyekre jellemző, hogy sokat foglalkoznak a külsejükkel. Annak érdekében, hogy ápoltak legyenek, rendszeresen látogatnak el a fodrászhoz, a kozmetikushoz és a műkörmöshöz is.

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak
Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének alapfeltétele is - mondhatni kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából.

Olívaolajjal a női egészségért
Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdetnek nézzük meg, miért olyan kedvelt, és milyen hatásai vannak!

A papírtálak széles felhasználási lehetőségei
A papírtálcák, papír leveses tálak és tányérok valamint a sushi tálcák rendkívül népszerűek, ezért a fenntartható vendéglátásra törekvő női vállalkozók is előszeretettel használják. A vendéglátás mellett azonban praktikus megoldást jelentenek a stílusos rendezvények, a catering és az otthoni összejövetelek alkalmával is.
Nők ezreinek ad újra aktív életet a csípőprotézis
A nők élete gyakran egyenlő a rohanással, azonban az idő múlásával jelentkező különböző ízületi fájdalmak lassabbá, nehezebbé, korlátozottabbá teszik a mozgásukat. A csípőízületi problémák nagyon sok nőt érintenek, főleg a 60 év feletti korosztályt.