Életforma.hu

GASZTRO

A színészek a legjobb séfek!

Kipróbálta magát a Konyhafőnök VIP-ban énekes, influenszer, humorista, modell és még sokan mások, de a legjobb hatba a színészek kerültek, akik nem csak eljátszották, hogy jól főznek.

Ma indul a Konyhafőnök VIP döntője, és akik a hófehér séfkabátot magukra ölthetik: Horváth Sisa, Nagy Alexandra, Oroszlán Szonja, Pokorny Lia, valamint Feke Pál és Serbán Attila.

A döntősök a galériáról búcsúztak Lindától                    Fotó: RTL

Tulajdonképpen a hatosban csupán egyetlen meglepetés van, Oroszlán Szonja, aki eleinte inkább csak affektálásával tűnt ki, semmint főzőtudományával. A többi versenyző gyakorlatilag elég kiegyensúlyozottan teljesített, függetlenül attól, hogy egyszer-egyszer Lia is, Pali is és Attila is állt a kiesés szélén.

Hogy végül Sisa lett az, aki elsőként jutott be a döntőbe, az szinte nem is volt kérdés, hiszen csapattársai is benne bíztak a legjobban: bárki is volt egy-egy feladatban a konyhafőnök, az instrukciókat mindig tőle várták - és, ha nem várták, akkor is adta. Így aztán, amikor Nagy Alexának döntenie kellett, hogy a győztes kék csapatból ki menjen fel először a galériára, ő Sisát nevezte meg, noha magát is mondhatta volna.

Sisa az egyik nagy esélyes Fotó: RTL

Hujber Feri úgy távozott, ahogyan érkezett: teátrális kivonulással sokkolta versenytársait és a zsűrit, de ezúttal már nem rohant utána Fördős Zé. És bár a színész később visszakullogott a helyére, ezt a magánszámot már nem tolerálhatták a bírák, így - annak ellenére, hogy az elkészült ételét méltatták -, mennie kellett.

Palya Bea személyre szóló nótával búcsúzott a versenytől, a döntő előtt utolsóként kieső Király Linda csak szóban köszönt el.

Három piros és három kék versenyző vág neki ma a döntő hetének, hogy aztán pénteken a két legjobb küzdjön meg egymással a 10 millió forintért és a dicsőségért.

Olvasd el ezeket is: 

Hujber a zsűri favoritja? 

Hujber Feri összeomlott

Véres jelenetek a Konyhafőnökben

Bemutatkozott az összes celeb

Megvan a két csapat! 


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.