Hozzávalók (4 szendvicshez):
- 2 zsemle
- 8 szelet pulykamellsonka
- kevés friss kecskesajtkrém
- 2 db tojás
- pár karika uborka
- egy szelet kápia paprika
Elkészítés:
A zsemléket félbe vágjuk, megkenjük kecskesajtkrémmel. Teszünk rá sonkát, és a képen látható módon feldíszítjük. Ennyi! Jó étvágyat!
Ez a magyar szuperkaja
A magyar táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® szerint naponta fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket kellene elfogyasztanunk, mert számos értékes tápanyagot – fehérjéket, szénhidrátokat, vitaminokat és ásványi anyagokat – tartalmaznak, amelyekre a szervezetnek szüksége van. A fogak és a csontok épségéhez nélkülözhetetlen kalcium például ebből az élelmiszercsoportból hasznosul a legjobban. A magyar konyha egyik kedvelt alapanyaga a túró, ami a tej összes hasznos tulajdonságával rendelkezik, ezért akár napi szinten is érdemes beépíteni az étrendbe.