Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor
- 2 ek porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat előre kiveszem a hűtőből, hogy könnyebb legyen velük dolgozni. Az összetevőket egy tálba öntöm, és jól összegyúrom. Bármennyire hihetetlen, a kézmelegtől és a gyúrástól előbb-utóbb összeáll.
Tudd!
Minél tovább áll, annál porhanyósabb!
Nyújtsd nudli vastagságúra, és formálj egyenként kis kifliket. Tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 170 fokon süsd készre kb. 15 perc alatt. A sütőből kivéve azonnal, melegen forgasd meg a vaníliás cukorral összekevert porcukorban, majd tedd tálra vagy dobozba. Karácsonyi ajándéknak is jó ötlet egy szép csomagolással kiegészítve!
Az eredeti Gundel-somlói
Ahány ház, annyi somlói. De vajon, melyik az igazi! Most megnyugtatok mindenkit! Mindegyik az, amelyiket mi készítünk! Amikor én megismerkedtem vele, még úgy tanultam, hogy a híres színészről, Somlai Artúrral kapta a nevét, és ez volt a művész kedvenc édessége. Most azt olvasom, hogy a fóti Somlyó hegy a névadó. Akkor most jöjjön a Wikipedia eredeti receptje. Igazi karácsonyi fogás!