Hozzávalók négy éhes szájhoz:

- 4 db pak-choi (avagy bordás kelt)
- 12 db királyrák (ha pár darabbal több, nem baj!)
- 4-5 gerezd foghagyma
- 4 ek kagylószósz
- 3 ek szójaszósz
- olívaolaj
- só, bors
A rákokat tisztítsd meg, vagy olvaszd fel. A pak-choiok gyökeres oldalát vékonyan vágd le (mint pl. a hónapos reteknél), majd éles késsel keresztben vágd három részre. Wokban vagy mély serpenyőben hevíts olívaolajat, dobd rá az apróra vágott foghagyma felét, és pirítsd meg benne a rákokat. Szűrőlapáttal szedd ki, tégy hozzá még egy kis olajat, a foghagyma másik felét, és dobd rá a felszeletelt bordás kelt. Forgasd meg, majd tedd vissza a rákot, öntsd rá a kagylószószt, a szójaszószt, forgasd át, egyet rottyan, és kész! A pack-choi se kutya, de a kagylómártásos rák egyenesen mese jó! És nézd meg, milyen csodaszép, rózsa szerű a bordás kel alsó fele! Jó kis gasztro kirándulás! Jó étvágyat! Ha ájulsz a keleti fogásokra, itt egy rizses-tojásos is! Nem bánod meg!