Ehhez az ételhez mindössze fél kiló csirkemájra, egy csomag fölszelt baconre, valamint egy kis ételízesítőre van szükséged!
Fogd a májat, szedd ketté mindegyiket, majd szórd meg egy kis ételízesítővel, de ne sokkal, mert a sótól a máj megkeményedik! Ezután mindet csavard bele külön-külön egy baconszeletbe, és tűzd össze hústűvel!
Tedd be a sütőbe őket, de mivel a máj nagyon gyorsan megsül, ezért csak azt figyeld, mikor kezd szép színe lenni a szalonnadaraboknak! Maximum tizenöt perc, és kész is van!
Köretnek vagy krumplipürét ajánlok, eseteleg tepsis rózsaburgonyát, vagy ha még ennél is finomabb vacsorát akarsz szervírozni, csináld a következőt!
Főzz meg egy karfiolt, de ne teljesen, ne legyen vajpuha! Szűrd le, majd tedd egy tepsibe, fűszerezd meg nagyon alaposan, önts rá tejfölt és szórd meg bőven reszelt sajttal!
Lehet, hogy a főszakácsok megijednének a máj és a karfiol párosításától, de hidd el, nagyon finom együtt! Ha mégsem tetszik az ötlet, akkor edd a karfiolos-tejfölös-sajtos csodát külön, és még elhízni sem fogsz, ugyanis ebben aztán semmi szénhidrát nincs! Jó étvágyat!