Hozzávalók:
- 2 db cékla
- 3-4 db alma
- 4 db pulyka virsli
- 1/2 citrom leve
- 1 kávéskanál mustár
- 1 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál méz
- só, bors
Elkészítés:
A céklát kockára vágjuk, és forrásban lévő vízbe dobva puhulásig főzzük. Ezalatt felkockázzuk az almát is, és megfőzzük a virslit. A majonézt kikeverjük a tejföllel, ízesítjük a mustárral, a mézzel, a citrom levével, és a fűszerekkel. Ha megpuhult a cékla, leszűrjük, és megvárjuk míg szobahőmérsékletre hűl. Ezután felkockázzuk a virslit, és egy nagy keverőtálba összeforgatjuk a hozzávalókat. Egy órát állni hagyjuk a hűtőben. Jó étvágyat!
Céklás rizottó pulykamellel
Aki szeret főzni, az bátran kísérletezik is. Ez a céklás, gusztusos fogás is pont ilyen, ki kell próbálni! A Gallicoop háziasszonya, Dosso Gabi elárulja Nektek a receptet. Nyugodtan vágjatok bele! Istenien néz ki, és persze egészséges is!