Nem egy tudós laboratóriumában, hanem Ferran Adrià, a kulinária élvonalába tartozó úttörő séf konyhájában vagyunk, a finomság elkészítése mégsem olyan egyszerű. Nem biztos, hogy minden háztartásban található folyékony nitrogén és ehető arany...
Az elkészítéskor maga a kávé többféle átalakuláson megy keresztül: egyszerű babból cukros kockává, szilárdból folyékonnyá, és végül forróból hideggé alakul át.
A folyékony nitrogénbe merítés miatt a cukrozott kávékocka kívülről hirtelen megszilárdul, amit ezután leöntünk forró csokoládéval, majd ehető arany díszítéssel fokozzuk a megjelenést.
De az igazi meglepetés belülről érkezik: a folyékony „kávészív"! Ha hűtőben tároljuk, akkor a csokoládéban lévő kávé megolvad (a folyékony nitrogénnél alacsonyabb hőmérséklet miatt), és bent marad a megszilárdult külső csokoládéréteg belsejében.
Kellemes Valentin-napot!