Hozzávalók:
- 15 db fürjtojás
- 1 tk margarin
- 2 csipet só
- 1csipet bors
- 1 kk mustár
- 1 szál újhagyma
Elkészítés:
Fűzd keményre a tojásokat, de vigyázz, 15 perc után lebomlanak benne a jótékony vitaminok! Pucold meg, villával törd szét. Az újhagymának ezúttal csak a fehér részét használd, és azt vágd nagyon apró darabokra. Dobd a tojáshoz, és add hozzá a többi "alkatrészt" is. Keverd össze, bagettre vagy pirítósra lenve tálald! Isteni! Jó étvágyat!
Könnyű fácánleves fürjtojással Józsi barátomtól
Józsi barátom – okkal – nagyon vigyáz a cukrára. Ezért szeretem náluk az ünnepi menüket, mert mindig valami “karcsúsító” költeménnyel készülnek. Legutóbb fácánból főtt leves volt az ebéd fénypontja! A fácán, a galamb, a gyöngytyúk levese egyszerűen gyógyszer a betegeknek is!