Hozzávalók:
- 60 dkg darált csirkehús
- 24 + 6 db fürjtojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 6 dkg finom liszt
- 2 kk friss, reszelt gyömbér
- 2 ek apróra vágott metélőhagyma
- 2 kk dijoni mustár
Elkészítés:
Tíz percig főzzük a 24 fürjtojást. A húst alaposan összkeverjük a mustárral, a hagymával, a gyömbérrel.
TIPP!
Én wokban szoktam készíteni, mert sokkal forróbb az olaj, mint a hagyományos serpenyőben vagy a frituban, és így gyorsabb is!
A tojáskákat megpucoljuk, lisztbe, a húsos masszába, a kissé felvert "+6" tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. A gombócokat forró olajban hirtelen kisütjük. Gyorsan kell dolgozni, nehogy a tojásokban lebomoljanak a vitaminok! Jó étvágyat!
Krumplisaláta fürjtojással
Miért ezt ajánljuk? A burgonya, bár igazán hétköznapi étek, tele van mindenféle hasznos tápanyaggal, ráadásul képes mindig újdonságként megjelenni az asztalon. Ez a recept is picit eltér a megszokottól.