Hozzávalók:
- 1 kg garnélafarok
- 2 tojás
- só, frissen őrölt fekete bors
- kevés liszt
- 1 gerezdekre vágott citrom
Elkészítés:
Tisztítsd meg a rákfarkakat, mosd meg, papírtörölközővel itatgasd le. Üsd fel a tojást, ízesítsd sóval, borssal. A rákfarkakat lisztezd be, majd mártsd az ízesített tojásba, és dobd a forró olajba. Párolt rizzsel, forrón tálald a citromgerezdek díszítésével.
Nizzai halsaláta – ahogy Márti szereti
Legszívesebben azt írnám, hogy ezt Nizzában tanultam, mert olyan elegáns lenne, de sajnos ez nem igaz. Már jóval korábban imádtam, minthogy arra jártam volna. A helyzet az, hogy minden, amiben hal van, az nálam már nyerő. Szóval az igazság: régen, egy nyelviskolában kaptam egy padtársamtól ezt a remek receptet – két nyelvtani fordulat között! Előnye, hogy a legegyszerűbb közértben is kapható hozzá minden! Próbáld ki!