Hozzávalók:
A tésztához
6 kanál evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
6 evőkanál cukor
6 tojás
A krémhez
fél liter tej
20 dkg kókuszreszelék
4 evőkanál vaníliás pudingpor
5 dkg vaj
2 evőkanál cukor
A tészta klasszikus kakaós piskóta. Verjük habbá a tojások fehérjét, keverjük össze a cukrot a tojássárgákkal majd a két masszát óvatosan dolgozzuk össze. Kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet és a kakaóport. A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és tegyük előmelegített sütőbe. Tűpróbáig süssük.
Néhány kanál tejet dolgozzunk össze a pudingporral, a többi tejet melegítsük fel és adjuk hozzá a csomómentesre kevert pudingporos masszát. Keverjük el benne a kókuszreszeléket és a cukrot, főzzük sűrűre. Majd hűtsük le és keverjük el benne a vajat.
Aki ügyes az a megsült tésztát hosszában kettévághatja, én az egyszerűbb megoldást szoktam választani, keresztben vágom el a kakaós piskótát. Egyik lapot megkenem a krémmel és befedem a másik lappal. Csokimázzal tovább turbózható a sütemény.