Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 tojás
4 dl tej
fél csomag szárított élesztő
20 dkg kukorica (konzerv, vagy főtt, csőről levágott)
pici só
A mártáshoz:
2,5 dl tejföl
pici só
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A 4 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, ha kissé felhabosodott az élesztő, hozzáöntjük a liszthez, melybe belekevertük a sót és a 2 tojást, alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a kukoricát. A gofrisütőt felmelegítjük. Picit megkenjük olajjal, és adagokban kisütjük a gofrikat. A mártáshoz a tejfölbe reszeljük a sajtot és a fokhagymát, sóval és petrezselyemmel ízesítjük.
Főtt kukorica, ahogyan Éva készíti
Nyilvánvalóan mindenki képes megfőzni néhány cső kukoricát forró vízben, ehhez kétség sem fér. A kérdés inkább az, hogy az a kukorica élvezhető lesz-e, vagy kemény, fognyűvő fogásként kell vele megküzdenünk? Megmutatom, én hogy készítem a főtt kukoricát, és nyugodtan mondhatod, hogy ez olyan egyszerű, mint Kolumbusz tojása.