Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 4 lepényhal
- 6 ek vaj
- 2 ek olaj
- 1 citrom leve
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
- liszt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Szerencséd van, ha valamelyik nagyobb áruházban friss lepényhalhoz jutsz, de a fagyasztott változat is remek. Az előbbit pucold meg, az utóbbi olvaszd ki. Fűszered, majd kevés lisztben forgasd meg a szeleteket. Ugyancsak kevés forró vajban mindkét felét süsd pirosra, majd szűrőlapáttal emeld ki a szeleteket egy tálra. A megmaradt vajhoz add hozzá az olajat, majd a petrezselymet és a citromlevet. Tálad krumplipürével, díszítsd citromkarikákkal!
Itt egy másik francia különlegesség!
Nizzai halsaláta – ahogy Márti szereti: legszívesebben azt írnám, hogy ezt Nizzában tanultam, mert olyan elegáns lenne, de sajnos ez nem igaz. Már jóval korábban imádtam, minthogy arra jártam volna. A helyzet az, hogy minden, amiben hal van, az nálam már nyerő. Szóval az igazság: régen, egy nyelviskolában kaptam egy padtársamtól ezt a remek receptet – két nyelvtani fordulat között! Előnye, hogy a legegyszerűbb közértben is kapható hozzá minden! Kóstold meg ezt is, érdemes!