
Hozzávalók:
- 2 kg zöldpaprika
- 2 dl ecet - 10%-os!
- 1 l víz
- 1 dl étolaj
- 2 dkg cukor
- tartósítószert is tartalmazó, savanyúsághoz való fűszerkeverék
Elkészítés:
Alaposan mosd meg a paprikákat, szárait ferdén vágd le rövidre. A vizet a cukorral, az ecettel jól keverd el, ízesítsd a fűszerkeverékkel. Gyújts alá, forrald fel, add hozzá az olajat. A paprikákat kettesével-hármasával tedd a forrásban lévő alaplébe, majd kapd ki. A befőttes vagy csatos üvegekbe tedd bele őket, és azt a visszamaradt lével öntsd föl. Érleld két napig, közben pótold a levet, ha hiányozna. Két nap után légmentesen zárd le az üvegeket. Amíg nem nem támad hozzá kedved, sötét, hűvös helyen tárold! Szuper lesz!
Nagyi hordós káposztája
Akik nem szeretnek vesződni a savanyúságok többszörös téli eltevésével, vagy kevés az idejük erre, azoknak ajánljuk ezt a nagyon egyszerű módszert. Nem kell hozzá más, mint egy 50 literes műanyag hordó, s az alaplé összekeverésével már dobálhatjuk is bele az éppen időszerű zöldségeket. Ez nagyi titkos receptje - volt, eddig…