Hozzávalók:
- ½ kg héjában főtt krumpli
- ½ kg rétesliszt
- 20 dkg sonka kockára vágva
- 1 tojás
- 1 tk margarin
- só
- olaj
Elkészítés:
Törd át a burgonyát, majd dolgozd össze a liszttel, a sonkával, a tojással és a margarinnal. Előkapod a gyúródeszkát, meglisztezed, és kinyújtod úgy 1 cm-es vastagságúra. Tenyérnyi darabokat vágsz belőle, és bő, forró olajban kisütöd. Jó étvágyat! Kérj hozzá egy jó sört is!
Kiderült, mi a leggyakrabban fotózott magyar Instagram étel!
Egy hazai országos ételrendelő portál utánajárt, hogy a magyarok mely hungarikumnak számító ételeket szeretik kitenni az Instagramra. Az is kiderült, hogy ez a lista nem egyezik a házhoz szállított kedvenc fogásokkal.