Hozzávalók négy éhes szájhoz:
40 db (640 g) svéd zöldséggolyó
2 kisebb zellergyökér, jól megmosva,
2 evőkanál + 1 dl extra szűz olívaolaj
1 dl petrezselyem, durvára vágva
1 citrom leve és reszelt héja
1 gerezd fokhagyma, préselve
2 evőkanál dijoni mustár
só és fekete bors
Elkészítés:
- Melegítsd fel a sütőt 185°C-ra.
- Helyezd a zellert egy tűzálló tálcára és adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat, sót és borsot. Süsd nagyjából 40-60 percig, amíg teljesen megfőnek és aranybarnák lesznek.
- Keverd a gremolatához a petrezselymet, a fokhagymát és a citromhéjat egy tálban, kézzel.
- Keverd össze a dijoni mustárt, a citromlevet és a maradék olajat. Fűszerezd sóval és borssal.
- Süsd meg a zöldséggolyókat a csomagoláson található utasítások szerint.
- Vágd kisebb darabokra a zellert. Önts egy keveset a dresszingből egy nagyobb tányérra, majd helyezd rá a zellert és a zöldséggolyókat. Végül tegyél rá egy kis gremolatát és néhány csepp olívaolajat.
Mintegy másfél óra alatt elkészül, és már a mennyekben is vagy! Jó étvágyat!
Zellerkrémleves – egyszerűen
Szomszédaim rendszeresen meglepnek valamilyen telekről, vidéken élő anyukától származó zöldséggel, gyümölccsel. Legutóbb rengeteg zeller érkezett, és nem tudtam ellenállni ennek a remek receptnek! Nemcsak nyáron, télen is remek ötlet! Nem beszélve arról, hogy nagyon egészséges!