Hozzávalók:
- 75 dkg finomliszt
- 34 dkg porcukor
- 5 db tojás
- 5 ek méz
- 1/2 ek szódabikarbóna
- 1/2 ek faféj
- 13 g mézeskalács-fűszerkeverék
- 5 dkg margarin
- 1/2 dl tej
Elkészítés:
Keverd össze a a lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát. Olvaszd meg kissé a margarint, tedd a száraz összetevőkhöz, majd add hozzá a mézet, és négy tojást. Ha nem állna össze rendesen, löttyints hozzá még egy kis tejet. Ha kész, az egészet tekerd fóliába, és tedd a hűtőbe. Fél óta pihentetést követően nyújtsd ki úgy 3 mm vastagra. Elő a karácsonyi sütiszaggatókkal, és kedved szerint szurkáld ki a formákat. Verd fel a tojást, kend meg vele a tetejét, és mehet a sütőbe. Süsd világosbarnára!
Tudod, mi a granola? Imádni fogod!
Nem most készítettem először granolát, van annak már vagy 3-4 éve is, de vagy nem sikerült túl ütősre, vagy tán kicsit túlpirítottam, szóval nem vonult be a családi repertoárba. A zabkását nagyon szeretjük, mindig van fagyasztott gyümölcs is hozzá a mélyhűtőben, hogy percek alatt elkészítsük, de a granolával való szerelembe eséshez Amerikába kellett mennem, ahol olyat kóstoltam, ami után szóba se jöhetett, hogy ne legyen része a mindennapjainknak ez a reggeli finomság. Ebben is van méz!