Az egyterű, funkcionálisan mégis négy különböző részre osztott étterem minden napszakban megfelelő helyszínt kínál vendégeinek. Délben ebédmenüvel szolgálnak, estefelé koktélozhatunk a bárpultnál vagy a terem hátsó végében berendezett lounge részben, ahol kényelmes fotelok és gyertyákkal megvilágított kandalló gondoskodik a hangulatról.
Wenge és fehér
A modern, wenge és fehér színre hangolt belső térben kényelmes rattanfotelok és kárpitozott padok várják a vendégeket egy kötetlenebb hangulatú beszélgetésre. Erre fordul a méretes bárpult is, amelynél akár nagyobb társaság is kényelmesen elfér. A modern stílus egyenes vonalait a rattanbútorok és fehérre festett téglafal töri meg - éppen eléggé ahhoz, hogy ne érezzük feszélyezetten magunkat a minimál térben, de még ne legyen túlzottan rusztikus az összhatás.
A bejárathoz közelebbi, majdnem télikert nyitottságú, csupa üveg terem elegánsabb stílust követ. A klasszikus fehér abroszok és fehér falak hideg eleganciáját nyúlánk formájú székek és mértékkel adagolt vörös dekoráció melegíti. Az egyszerűen elegáns hangulatú helyiség tökéletesen alkalmas üzleti ebéd szervezésére éppúgy, mint a hétvégén egy családi összejövetelre. A nagy asztalokon van helye a tárgyaláshoz esetleg szükséges iratoknak vagy a népes család tárgyainak.
A Paradiso különlegessége, hogy a hátsó részben elkülönített "kártyaszoba" várja a játékosokat. A terület intimitásáról kártyamotívumokkal díszített, maratott üveglap gondoskodik, a speciális, filccel bevont kártyaasztalok mellett helyi világítás szolgálja a játékosok kényelmét.
Stílus és profizmus
Kovács István Tienne ide készült festményei témájukban is alkalmazkodnak a különböző terekhez, meleg árnyalataikkal lágyítják az összképet. A festmények között is főhelyen Kövi Pál arcképe függ. A világhírű vendéglátós szakember a New York-i Four Seasons étteremmel történelmet írt, s a Paradiso tulajdonosa a saját bevallása szerint sokat tanult tőle stílusról és profi vendéglátásról. Hogy ez mennyire sikeres volt, annak egyik legfrissebb bizonyítéka a nemrég odaítélt Best of Budapest Díj, amelyet 2007-ben legjobb újonnan nyitó étteremként a Cafe Pardiso érdemelt ki.
Régi ízek új köntösben
A Cafe Paradiso konyhafőnöke Katranicz Zsolt, aki a mai trendnek megfelelően új köntösbe bújtatja a régi ízeket. A friss, könnyen felismerhető alapanyagok mellett tradicionális fűszerek kapnak szerepet az ételekben, amelyek mára új ízként hatnak - ráadásul egészségesek is. Tökéletesen jellemzi a konyhát a "Házi füstölésű szürkemarha bélszínjava fenyőmagos angolparajon" nevű kompozíció, amelyben a helyben füstölt hús ízeit zöldségekkel és illatos fűszerekkel fokozzák.
Cafe Paradiso Restaurant & Bistro1132 Budapest, Victor Hugo u. 35.
Fotó: Bartos Gyula
A cikk a Piac és Profit áprilisi számának NHD mellékletében jelent meg.