Az olaszok karácsonya elképzelhetetlen a nápolyi struffoli nélkül. Az alkohollal, citrom- és narancshéjjal ízesített tésztából kisebb nudlikat sodornak, ezeket forró olajban kisütik, majd narancsból, citromból, narancsvirágmézből és cukorból főzött szirupban megforgatják, s tálba téve, cukrozott gyümölccsel, narancshéjjal és ezüstszínű cukorkával megszórják.
A franciáknál elmaradhatatlan édesség a rumos piskótatésztából készült fatörzs, amelynek sem a tésztájából, sem kakaókrémes töltelékéből nem maradhat el a reszelt narancshéj.
A németek híres karácsonyi süteménye a drezdai gyümölcskenyér, amelyet már jóval az ünnepek előtt elkészítenek, s megajándékozzák vele a távol élő rokonokat, barátokat. Kelt tésztába durvára vágott mandulát, cukrozott citrom- és narancshéjat, többféle mazsolát tesznek, a kisült kalács tetejét még melegen megkenik olvasztott vajjal vagy margarinnal, és bőven megszórják porcukorral.
Svédországban a családok apraja-nagyja együtt készíti, gyúrja, díszíti a kelesztett alapú, mazsolával, sáfránnyal ízesített tésztából az ünnepi fonott és a tojással megkent, mazsolával díszített apró süteményeket, az úgynevezett Luca-macskákat.
A skótok különleges palacsintát esznek karácsonyor: tésztáját mézeskalács-fűszerrel, mazsolával, szárított gyümölccsel, kandírozott meggyel vagy cseresznyével gazdagítják, s miután vajban kisütik a kisméretű, kerek "palacsintácskákat", négyet-ötöt egymásra rakva, néhány csepp rummal megöntözve, vaníliakrémmel és tejszínhabbal tálalják.