Barista cikkek

Mi az ideális állás egy kávéimádónak?
Míg korábban idehaza szinte mindenki csak a presszókávét itta, szépen lassan belopózott a kínálatba a cappuccino, a latte és társai. Majd amikor ezek már végképp megvetették a lábukat, akkor újabb és újabb kávékülönlegességeket üdvözölhettünk itthon, és közkedvelt programmá vált az, hogy egy-egy neves kávézóban jussunk hozzá napi koffeinadagunkhoz.

Nagy bajban vannak a baristák és a somellier-k
Megbecsülni is nehéz, hány olyan munkavállaló van ma Magyarországon, akiknek az állása attól függ, a szagokat és az illatokat mennyire érzékelik jól. A koronavírus egyik legkorábbi jele, és hosszantartó következménye a szaglás és ízlelés képességének teljes, vagy részleges elvesztése. Utánajártunk, hogy a baristák, a sommelier-k és a cukrászok, azaz a három legérintettebb szakma képviselői miként élik meg mindezt.

Narancsos-fahéjas cold brew citromkrémmel Dominikától
Igazi grillpartiarc lehetsz ezzel a kávéval, ha szereted a különleges ízeket! Kövesd pontról pontra minden részletét, majd élvezd a kortyokat! Elárulom, hogy egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc idei házi baristaversenyét ez a csoda nyerte!

Bazsalikomos-borókás cold brew limonádé Anditól
Közönségdíjas lett ez a remek kávékülönlegesség egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc nemrég lezajlott házi baristaversenyén. A némi előkészületet és konyhai jártasságot igénylő recept megéri a fáradságot, de akár a vendégség teljes ideje alatt kint lehet az asztalon, és garantáltan mindenkit le fog nyűgözni.

Gyömbéres jegeskávé citromsorbettel Tuncsitól
Ismét összemérték tudásukat egy nálunk is jól ismert nemzetközi kávéházlánc hazai baristái, hogy újragondolják a kávézás élményét. Olyan finomságokat kellett készíteniük, amilyeneket kis gyakorlással bárki elkészíthet otthon is. Tuncsi fagyis kávéja pillanatok alatt kész egy finom grillebéd frissítő lezárásaként.

Sütiben ölt testet a fagyi
Izgalmas újdonságokkal várják a tavaszt a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában. A műhely a nyitás óta eltelt két évben megmutatta, hogy fagylalt, sütemény és kávé terén nem ismer kompromisszumokat, a legjobbat kívánja adni a vendégeinek.

Üdítő pillanat - kóstold meg a Balaton kávéját
Mi más is lehetne egy citrommal, naranccsal és szirupokkal megbolondított jeges kávénak a neve, mint - Üdítő pillanat? Ez a folyékony élvezet lett nemrég a Balaton kávéja a Balatoni Barista Bajnokságon Gyenesdiáson, ahol megválasztották a régió legjobb kávémesterét is – tájékoztatta az onlinebalaton.hu-t Somogyi Zoltán Max, a rendezvény ötletgazdája, szervezője.