Életforma.hu


Barna sörben párolt csülök

Barna sörben párolt csülök 

Jellemzően ünnepi étel, de megállja a helyét egy vasárnapi ebédnél is. Jól illik hozzá a knédli vagy a szalvétagombóc, de egy szelet puha, fehér kenyérrel is vállalható. Cseh szomszédaink kedvence, nem véletlenül!
Sörös tarja flamand módra, grillezve

Sörös tarja flamand módra, grillezve 

A tarja az egyik leginkább kedvelt része a sertésnek, kiválóan alkalmas egyben sütésre éppúgy, mint szeletelve, jót tesz neki a párolás, a pácolás és a grillezés is.
Márti sörös kenyere

Márti sörös kenyere 

Remek kenyérrecepttel hívott fel egy barátnőm nemrégiben. Egy rádióműsorban hallotta az alábbiakat, és hogy nekem ezt azonnal ki kell próbálnom, annál is inkább, mert bevallom, nekem még nem sikerült otthon igazán jó kenyeret sütnöm! Ezúttal azonban nincs kovász, meg ilyesmi, van viszont finom barna sör, amit nagyon szeretek! Itt a próba eredménye!    
Márti bajor borjúérméi barna sörös mártással

Márti bajor borjúérméi barna sörös mártással 

Bőven este hét után ülnek le a bajorok megszokott kiskocsmáikban, hogy egy finom vacsorával tegyenek pontot a nap végére. A fogások nagyon tartalmasak! Ezt a fogást Dasingban, az egyik helyi fogadóban kóstoltam. Nem először jártam ott, akkor a kemencés sült csülök kápráztatott el! Most sem csalódtam!
Gulyás a gourmandok földjéről

Gulyás a gourmandok földjéről 

Belgium a francia minőségű, német mennyiségű konyha hazája - írta Michael Jackson a belga sörökről kiadott könyvében. Ennek oka, hogy az ország a germán és a latin-francia kultúra találkozási helye, egyaránt megtalálhatók az északi népekre jellemző ételek-italok és a francia konyhából átvett jellegzetes ételek. Napjainkban a belga gasztronómiát erősen színesítik az ott élő, külföldi származású bevándorlók és leszármazottaik, akiknek köszönhetően igen elterjedtek az olasz, a török, a marokkói, az algír, a portugál, a spanyol, illetve a közép-afrikai ételeket kínáló éttermek, kifőzdék. Brüsszeli forgatásainkon igyekeztünk mindent kipróbálni.