Hozzávalók:

- 1,5 kg marhaús, felsál (4 centis kockákra vágva)
- 1 csapott ek finomliszt
- 3.75 dl barna sör
- 4 ek napraforgó olaj
- 5 dl marha alaplé
- 3 nagy fej vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
- 0,5 tk kakukkfű
- 2 db babérlevél
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
Elkészítés:
A kockára vágott húst belisztezed. Végy egy fazekat, öntsd bele az olaj felét, majd hús felét süsd elő benne. Szűrőlapáttal kiszeded. Adsz hozzá még egy evőkanál olajat, és süsd elő a másik felét is, majd ezt is kiszeded. Tekerd lejjebb a lángot, most jöhet még egy kanál olaj, és "zutyu" bele az össze hagyma. Újra feltekered a lángot, jöhet az összes hús, a sör, az alaplé, a babérlevél, a kakukkfű, és ízlés szerint jöhet a bors és a só. Jöhet egy fedő, és forrald fel. Most nagyon kicsire kell venned a lángot, és fedő nélül kb. 95 percen át lassan hagyod a szaftot besűrűsödni. Belga sült krumplival, krumplipürével esetleg rizzsel tálald, és az egészet szórd meg a petrezselyemmel.
Egy fontos: igaz, hogy marhahús, igaz, hogy a neve gulyás, de semmiképp se várd, hogy az íze hasonlítson a magyar gulyáshoz! Jó étvágyat!
Tudod milyen az influenzát elűző gulyás? Megmutatom!