Gulyás cikkek

Székelygulyás füstölt kolbásszal, kiadósan
A székelygulyás az egyik legkiadósabb ételünk, és az biztos, hogy mi mindig rajongunk a kiadós ételekért. Legyen ősz, tél vagy éppen nyár, a gyomrunk bármikor bevállal egy jó kis káposztaételt. Pont ezért is ajánljuk a következő bőséges fogást.

Mellbedobással győzött a húsleves, a gulyás a kanyarban sincs
Köztudottan leveses nép a magyar, ráadásul a többi kultúrához képest meglepően sokféle ízvilágban és variációban készítünk forrón kanalazható előételeket. Az egyik legismertebb ételrendelő portál felmérése alapján a legnépszerűbb leves a húsleves, ami önmagában nem meglepő, hiszen ki ne akarná a hétköznapi munkarutin közben felidézni a vasárnapi családi ebédek nosztalgiáját? A második helyezést a bableves érte el (a babgulyás népszerűbb, mint a Jókai-féle verzió), a bronzérmet pedig meglepő módon a hideg gyümölcsleves érdemelte ki.

Rékasi gulyásom, ahogy Apukám szereti
Édesapám mindig is kedvelte a leveseket. Gasztronómiai magyarázata is van, állítja, a levesben a lé a jó. A gulyást is így kedveli - bő lével, kicsi kenyérrel. A hétvégén három tányérral is kért, majd boldog volt, mert végre melege lett, ami nagy dolog egy idős embernél!

Gulyás, ahogy mi szeretjük
Ha lehetőségünk van, főzzünk szabadtűzön, bográcsban gulyást, utánozhatatlan íze lesz a levesünknek. De akinek nincs rá lehetősége, az se mondjon le a gulyásleves örömeiről, mert természetesen tűzhelyen is elkészíthető.

Gulyás és marhapörkölt volt a séf sláger
Giancarlo Perbellini a Casa Perbellini séfje az elmúlt hónapokban inkognitóban látogatta társaival Budapest topéttermeit. Azóta kiderült, melyek a legjobb éttermek, és most már azt is tudjuk, hogy mi a véleménye rólunk a mesternek? Mint kiderült, a hazai séfek professzionális munkát végeznek, de még mindig nincs meg hozzá a hazai mezőgazdasági háttér.

Bográcsos babgulyás Zsófi kerti partiján
Ehhez a recepthez kell némi előkészület, de jó társaságban, segítő kezekkel, repül az idő! Pénzügyi és titkárságvezetőnk, Polákovits Zsófi legutóbbi kerti bulijának remek receptjét osztotta meg velünk. Mint annyiszor, most is összefutott a számban a nyál, amikor lejegyzem az új (köz)kincset! Próbáljátok ki, mert fantasztikus lesz!

Gulyás a gourmandok földjéről
Belgium a francia minőségű, német mennyiségű konyha hazája - írta Michael Jackson a belga sörökről kiadott könyvében. Ennek oka, hogy az ország a germán és a latin-francia kultúra találkozási helye, egyaránt megtalálhatók az északi népekre jellemző ételek-italok és a francia konyhából átvett jellegzetes ételek. Napjainkban a belga gasztronómiát erősen színesítik az ott élő, külföldi származású bevándorlók és leszármazottaik, akiknek köszönhetően igen elterjedtek az olasz, a török, a marokkói, az algír, a portugál, a spanyol, illetve a közép-afrikai ételeket kínáló éttermek, kifőzdék. Brüsszeli forgatásainkon igyekeztünk mindent kipróbálni.

Bográcsgulyás
Ahány ház annyi elkészítési módja van a bográcsgulyásnak, van aki úgy készíti szabad tűzön, ahogy tűzhelyen mások speciális húsokra esküsznek. Mi egy olyan receptet kaptunk, aminek a lényege a sűrű lé.