Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 4 dl barna sör
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- ízlés szerint só, bors,
- ízlés szerint apróra vágott kakukkfű, vagy reszelt sajt, vagy hajszál vékonyra vágott lila hagyma, vagy vékonyka kolbászkarikák. Ezeket persze kombinálhatod is kedvedre
Elkészítés:
Kavard össze egy tálban az összetevőket. Figyelj rá, hogy egy lágy tésztát kapj! Végy egy tepsit, tégy rá sütőpapírt. A bucit tedd a közepére, tetejébe vágj két csíkot, és tedd be a 180-200 fokra előmelegített sütőbe. 45 perc alatt pompás kenyeret varázsolhatsz!
Nekünk éppen vendégeink érkeztek, így csak a kész kenyeret tudtam lefotózni, mert mire észbe kaptam, már nem maradt belőle egy morzsa sem!
A fűszerezést szabadon választhatod, mert a variáció óriási! Bízd magad a fantáziádra! Jó étvágyat!
Pirított magos kenyér curryvel
Nem csak az étteremben, az otthoni étkezésnek is fontos része a kenyér. Davidnek, egy jól ismert budapest étterem tulajdonosának és pékmesterének kedvence a kovászos kenyér, ami több napig is eláll. – Felszeleteljük, olívaolajban megforgatjuk mindkét oldalát, és máris teljesen új oldalát mutatja, egy kicsit savanykás, sós és izgalmasan ropogós. Éttermünkben a currys-mézes-pirított magvas kenyeret kínáljuk, amit elsőként kóstol a vendég. Előkészít mindent, ami követi az étkezéskor. Ez az a kenyér, amit nem lehet unalmasnak nevezni… – ajánlotta ezt a csodát! Íme a recept!