Bikács cikkek

Mezőföldi almás pite
Helyi almából készül a bikácsi almás pite természetesen, de Magyarországon olyan finom almák teremnek, hogy bárhol el tudjuk készíteni! Sebők István, a Zichi Park Hotel vezető konyhafőnökének egyik jobbkeze alkotja nap mint nap ezt a csodát! Ajánlom farsangra is Nektek. Akár hiszitek, akár nem, ebben a legnehezebb az almareszelés, na, de mire jó a robotgép?!

Mezőföldi fácán leves fás galuskával
Ezt a pompás levest Sebők István vezető konyhafőnöktől tanultam Bikácson. A Zichi Park Hotel étlapját úgy alakította át, hogy azt a helyi alapanyagokból a helyi receptekkel, ízvilággal tárja a vendégek elé. Ettől a levestől el voltam ragadtatva. A receptet elkértem, és most megosztom veletek! Ahogy mondani szokták, ettől még a halott is felkel!

Tolna gyöngye - Mezőföld konyhája
Mezőföldi halászlé, fácánleves fás galuskával, hátszín tócsnira tálalva pirított gombával, bátai csirkemell, friss salátaágyon, zöldfűszeres joghurttal... Ez csak néhány fogás a bikácsi Zichy Park Hotel étlapjáról. Nemcsak helyben, frissen készült fogásokról van szó, az alapanyagok is a birtokról, vagy a közelben működő kis kézműves műhelyekből származnak. Sebők István vezető konyhafőnök pedig maga kutatott a környéken, hogy a Mezőföld minden ízét megkóstoltathassa a pihenni, üdülni vágyó vendégekkel.

Élő barokk csoda Bikácson
Egy igazi, történelmi és egyházi kincsre lelsz, ha a Székesfehérvárt Szekszárddal összekötő, 63-as úton a mezőföldi Bikácsra érsz. A ma már alig ötszáz lelket számláló település közepén áll a kis barokk evangélikus templom. Mindössze három ilyen található Magyarországon. Látni és megszeretni egy pillanatműve volt. Nemcsak a múlt köszöntött ránk, éreztük, hogy egy igazi kis közösség érzi otthonának e falakat.