Comb cikkek

Sült kecskecomb
A kecskehús finom, egészséges, bár igaz, hogy nem könnyű hozzájutni. Ha mégis sikerül, próbáljátok ki ezt a receptet, biztosan ízleni fog.

Sertéspörkölt
Pörköltet készíteni nem nehéz ügy, de ismerni kell a jó pörkölt egy-két titkát. A legfontosabb a sok hagyma, amitől a pörköltnek tartalmas szaftja lesz.

Sült csirkecomb zöldséges raguval
A sült csirke jöhet hétköznapi vacsorának, felturbózva ünnepi ételnek, zöldség körettel diétás ebédnek, magyarul olyan univerzális recept, ami senkinek a repertoárjából nem hiányozhat.

Pulykasült Czakó Marianntól
Pulyka felső combból készítem - írja Mariann -, mert ez a része kicsit szaftosabb, és ha jól van megsütve, akkor csak úgy omlik-bomlik a hús a csontról. Különösebb fűszerezést nem igényel, csak só-bors-majorannát szoktam, és amit köré pakolok, fokhagyma, hagyma,és valamilyen savanykás alma vagy birsalma is lehet vegyesen.

Csirkepörkölt galuskával
Érdekes megfigyelést tettem, amikor körbekérdeztem a barátnőimet, ők hogyan készítik a csirke pörköltet. Nagy vonalakban hasonló az eljárás mindenkinél, apróbb fogásokban eltérhetnek a receptek egymástól. Én az alábbi módon készítem, és mindenkinek szívből ajánlom ezt a módot.

Lassan sült libacomb
Ez a sült úgynevezett konfitálással készül, ami manapság igen divatos szakszó lett, de ne dobjuk magunkat hanyatt tőle olyan könnyen, ez ugyanis egy ősi tartósítási eljárás. Annyit tesz, hogy a sütésre szánt húst viszonylag alacsony hőfokon sütjük órákon át, ettől a hús isteni puha lesz, és amit nem használunk fel belőle azonnal, azt a zsírral légmentesen befedve hetekig, hónapokig tárolhatjuk a hűtőben, vagy a hideg kamrában.

Egyszerű kacsás költemény, ahogy Mártiéknál szeretik
Imádják a barátnőim a sült kacsacombot, mégsem sikerül nekik. Vagy kiszárad, vagy íztelen, vagy nem tudom mit csinálnak szegény párával... na, de most, itt a megoldás! Ez egy ízletes csoda, ami biztosan nyerő egy ünnepi estére, sőt, akár egy jó kis Valentin-napra is! Vágj bele nyugodtan, mert ezzel nem tévedhetsz!

Újévi bőrös malacsült - egyszerűen Mártinál
A jó kis házi disznótoros vagy az újévi sült malac elengedhetetlen kelléke a hazai szilveszteri menüknek - legyen az egy otthoni parti vagy egy elkelő étterem. Mindkét fogást imádom! És mindkettő jó másnap, hidegen is! A most következő bőrös karajt pedig elrontani sem lehet, de csinálhatod nyugodtan malaccombból is!