Császármorzsa cikkek

Hütte-kaja otthon
Nekünk már összeforrt a síelés az osztrák hegyi gasztronómiával. Nincs jobb, mint két siklás között egy forró lebenknödelsuppét (májgombóc leves) bekanalazni, most a császármorzsát készítjük el, ami egyáltalán nem azonos a magyar császármorzsával!

Császármorzsa
A császármorzsa finom, gyorsan elkészül, és nem ismerünk olyat, aki ne lenne odáig érte. Azoknak, akik még sosem készítettek, mutatunk egy remek videót, hogy bele merjenek vágni ők is.

Császármorzsa gluténmentesen
Édes is, mentes is, ráadásul finom is. Ennek a császármorzsának az az előnye, hogy nem egy, a mindenki által ismert, búzadarás receptet kellett átalakítani, hanem egy egészen új megvilágításba helyezi a császármorzsát. A búzadara hátránya ugyanis, hogy a gluténmentes konyhában legfeljebb rizsdarával lehet helyettesíteni.

Császári desszert
Ferenc József kedvenc édességével ma már főleg az osztrák sípályák hüttéiben találkozunk, pedig az otthon is pillanatok alatt elkészíthető. A MOM Park Paulaner séfjének autentikus receptje segít, hogy valódi császári desszertet varázsoljunk az asztalra.

Smarni - egyszerű kényeztetés
A császármorzsával szinte mindenki már gyermekkorában életre szóló barátságot köt, még ha a felnőttkor közeledtével némi lelkiismeret-furdalás is fűszerezi ezt a kapcsolatot. De ki tagadhatja, hogy a smarni finom, és persze nem csak magunknak, másnak is kedveskedhetünk vele, mégpedig igen egyszerű módon!

Hagyd a lekvárt! Itt a kapros-petrezselymes császármorzsa!
Ez nem az a hagyományos, jól ismert lekváros császármorzsa. Mi megvariáltuk egy kis egészséges zölddel, petrezselyemmel, kaporral, és most sósan kínáljuk! Igazán gyors és egyszerű!

3 Császármorzsa 3 változatban
A császármorzsa csak a leghíresebb és előkelő változata annak az igen egyszerű ételnek, melyet a Schmarrn neve után smarninak is hívnak, s az osztrák és bajor paraszti forma egyik népszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető fogása volt.Hogy készül?