Hozzávalók
● 15 deka búzadara
● 3 egész tojás
● 1-2 evőkanál cukor
● 1 csomag vaníliás cukor
● 1 citrom reszelt héja
● 1 csomag sütőpor
● 2 deci tej
● egy csipet só
● tetszés szerint mazsola
● olaj
● baracklekvár
Elkészítése
A búzadarát, a tojást, a cukrokat, a reszelt citromhéjat, a sütőport és a tejet pici sóval meg a mazsolával egy edényben összeöntjük úgy, hogy sűrű, folyós massza legyen belőle. 10-15 percig hagyjuk állni a masszát (nem muszáj). Ha túlzottan besűrűsödne, kevés tejjel lehet hígítani.
Egy nagyobb lábosba öntsünk olajat jó egy centi magasságig, közepes lángon tegyük a tűzhelyre, és amikor az olaj már teljesen forró, öntsük bele a masszát, és lassú tűzön, fedő alatt keverés nélkül főzzük. Amikor láthatóan összeállt, akkor a tészta oldalát felhúzogatjuk. Lehet forgatni, darabolni, de akár egészben is hagyhatjuk, mint egy omlettet, és úgy megforgatni, és a végén tetszés szerint darabolni. Baracklekvárral vagy/és fahéjas porcukorral tálaljuk.
Mi most egy kellemes keverőtálat ajánlunk, meg hozzá egy citromhéjhoz való reszelőt, mert azért a sok édes ízhez az a finom fanyar citromhéj nélkülözhetetlen!
Persze emellett érdemes körülnézni az Életforma Shopban, lassan nyakunkon egy csomó ünnep, biztos találsz valamit az akciós termékek meg az újdonságok között!
● További Életforma-receptek itt!