
Hozzávalók:
2-3 evőkanál rum/rumaroma
6 dkg xilit
1,5 dl laktózmentes tej/rizstej/mandulatej
5 db tojás
1 csipetnyi só
1 csomag gluténmentes vaníliás cukor
12,5 dkg gluténmentes liszt
6 dkg laktózmentes vaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot/xukrot/glükonont, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót. Robotgéppel fehéredésig keverjük, habosítjuk. Hozzáadjuk a tejet, a rumot/rumaromát és apránként hozzákeverjük a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük, vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
A tésztát több részletben sütjük. Adagonként vajat olvasztunk egy serpenyőben és beleöntjük a tészta egy részét. Az alját aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk. Ha megsült, villával kisebb darabokra tépkedjük. Porcukorral/porxukorral, barack-vagy szilvalekvárral tálalhatjuk. Aki szereti rumba áztatott mazsolát, vagy kandírozott narancshéjat is keverhet a tésztába, tálaláskor pedig megszórhatjuk pirított mandulaszeletekkel is.