Életforma.hu


Csípős spanyol tészta kolbásszal

Csípős spanyol tészta kolbásszal 

Csípős is meg kolbász is? Nem túlzás ez egy kicsit? Ha spanyol ételről van szó, akkor nem. Már pedig ez a tésztarecept igazán megér egy próbát.
Tüzes pulykaszárny ízes bulgurral

Tüzes pulykaszárny ízes bulgurral 

Most egy kicsit az afrikai kontinens forróságába is belekóstolhatunk. A főszereplő a harissaszósz, ami többféle chilipaprikából, paradicsomból, fokhagymából, készül, jellegzetes ízét pedig a koriander és a  kömény adja. Hazája Tunézia, ahol mozsárban őrlik a hozzávalókat, és olajjal állítják be az állagát. A paradicsommal kevert változatát leginkább a Kebab-ba vagy Gyros-ba teszik, illetve mártogatóként kínálják különböző falatokhoz. Mi a pulykaszárnyat dobjuk fel vele őrülten jól! 
Dr. Torma

Dr. Torma 

A torma csodás gyógynövényünk, nagyon régóta ismert, hogy egészségügyi hatásai igen jelentősek, és épp olyan erős hatású, mint amilyen erős az íze. Ne csak húsvétkor együnk tormát, egészségünk meg fogja hálálni rendszeres fogyasztását.
Chilis kukoricakrémleves tortillával

Chilis kukoricakrémleves tortillával 

A krémlevesek kedvelőjeként most egy fűszeres kukorica krémlevest készítettem. Tartalmas, kiadós levesről van szó, remek választás lehet például vacsorára, kiegészítve egy kis ropogós tortilla chipsszel, vagy ha igazán bírod az erőset, még egy kis chilit tehetsz bele tálaláskor is.
Éva kedvenc csirkéje

Éva kedvenc csirkéje 

Ha átütően fűszeres, csípős ízre vágyom, első dolgom, hogy leemeljem a harissa krémet tartalmazó üveget a kamrapolcról. A harissában az a legjobb, hogy önmagában is elegendő, hogy jobbá tegye az ételeket, de ha még adunk hozzá egyéb finomságokat is, verhetetlen ételt varázsolhatunk vele. 

Márti currys csirkéje a csábítás trükkje! 

Fogyókúrázóknak is bátran ajánlhatom ezt az ínyencséget! Az ázsiai ízek kedvelői pedig biztosan elégedettek lesznek velem! Több receptet is kipróbáltam "currys-témában", de igazából ez lett a kedvenc! A currybe diákként szerettem bele, amikor Svájcban ismerkedhettem a helyi nyelvekkel, és persze a kultúrákkal. Nagyon sokat tanulhattam, és nagy hálával tartozom ezért!