Életforma.hu

GASZTRO

Csípős spanyol tészta kolbásszal

Csípős is meg kolbász is? Nem túlzás ez egy kicsit? Ha spanyol ételről van szó, akkor nem. Már pedig ez a tésztarecept igazán megér egy próbát.

A spanyolok imádják a kolbászt és mindent, ami abból készül. Akárcsak mi. Máris van egy közös pont. Nemzeti kincsük a Chorizo kolbász, mely igencsak bővelkedik fűszerekben és a piros paprika sem hiányzik belőle. Az íze nagyon hasonlít a mi füstölt kolbász készítményeinkhez. Vagyis ha nem kapunk épp eredeti Chorizo kolbászt a boltban, akkor bátran helyettesítsük jó fajta magyar füstölt kolbásszal. A végeredmény mindkét esetben ugyanolyan finom lesz. Őszi esték kiváló vacsorája lehet egy pohár testes vörös bor társasságban.

Csípős spanyol tészta kolbásszal
Spanyol tészta kolbásszal (Fotó: Dhepositphoto)
Hozzávalók:

15 dkg Chorizo kolbász

2 piros húsú paprika vagy 1 kaliforniai paprika

25 dkg tészta, lehet penne vagy spagetti

2 evőkanál olíva olaj

5-10 dkg reszelt parmezán

só, bors, csilipehely

Elkészítés:

Forraljunk sós vizet egy lábasban, közben vágjuk szeletekre a kolbászt. A paprikát vágjuk apró kockákra. Amikor a víz már lobogva forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg, szűrjűk le és fél bögrényit tegyünk félre a főzővízből. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a paprikát és fonnyasszuk meg. Ha kicsit megpuhult mehet mellé a kolbász is. Ízesítsük sóval, borssal, ízlés szerint csilipehellyel. Ha szépen összeértek az ízek, akkor mehet a ragu mellé a megfőtt tészta is. Alaposan forgassuk át. Szórjuk megy a reszelt parmezánnal és engedjük fel a félretett főzővízzel, hogy szaftosabb legyen. Ha elkészült friss bazsalikommal és sajttal meghintve tálaljuk.

Még több tésztás recept:

 


Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád?

Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád? 

  Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról. 
Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött

Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött 

Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.