Kolbász cikkek

Székelygulyás füstölt kolbásszal, kiadósan
A székelygulyás az egyik legkiadósabb ételünk, és az biztos, hogy mi mindig rajongunk a kiadós ételekért. Legyen ősz, tél vagy éppen nyár, a gyomrunk bármikor bevállal egy jó kis káposztaételt. Pont ezért is ajánljuk a következő bőséges fogást.

Csípős spanyol tészta kolbásszal
Csípős is meg kolbász is? Nem túlzás ez egy kicsit? Ha spanyol ételről van szó, akkor nem. Már pedig ez a tésztarecept igazán megér egy próbát.

Shakshuka - a közel-kelet lecsója
Izraelben és az arab országokban is kedvelt fogás ez a tartalmas lecsóétel. A nálunk honos verzióval ellentétben ennek összetételében nem a paprika, hanem a paradicsom van túlsúlyban. Az elkészítés módja viszont eléggé hasonló.

Kiadós, szaftos rakott krumpli
Íme egy olyan étel, melyet sokan rendszeresen készítenek, ám mindenki másképp csinálja. Ha te is a szaftos rakott krumpliért rajongsz, akkor ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod.

1 pizza, 3 variáció
Igen, már a pizzának is van világnapja. Nyilván, már mindenki ezer félét próbált, és a legtöbben rendelték, vagy fagyasztva megvették az első szupermarketben. Pedig a legjobb, amit magad készítesz, és hidd el, egyáltalán nem ördöngősség! És egy tepsin belül úgy variálod, ahogy csak akarod!

Töltött karaj a szilveszteri hidegtálhoz
Nem feltétlenül a szilveszter estét kell végigküzdened, sütnöd-főznöd, hogy minden vendéged jól érezze magát. Tervezd meg a menüt, majd minden napra hagyj magadnak egy-egy feladatot! Itt van például ez a töltött karaj, amit már jó előre elkészíthetsz, hagyhatod kihűlni, és szilveszter délutánján, estéjén már "csak" szeletelned, és gusztusosan tálalnod kell! Egy kis saláta, és már kész is az ünnepi vacsi! Anyukám ezt tanította!

Rakottas melegszendvics Csabától
Pofonegyszerűen oldottam meg a vacsimat, ami olyan jól sikerült, hogy muszáj megosztanom. Lényegében recept sincs hozzá hisz' mindenki olyan mennyiségekkel készíti el (ha kipróbálja) ami számára megfelelő, de azért túlzásokban ne essünk, mert nem biztos, hogy a több, a jobb!

Tök és lecsó, avagy beindultunk...
Nagy öröm a kiskert még akkor is, ha nekem nincs, illetve nem én művelem... De a drága szomszéd nénik nem hagyják ám veszendőbe menni a nagyon is bőségesen megtermelt javakat, hisz' ott a Csabi aki mindent elhasznál, ráadásul még szereti is, mondjuk ő mindent szeret, néha még a rántott húst is. A mostani hetek termésének köszönhetően jelenleg is 3 db tök is receptjeim java részétét képezik. Steffel Csaba nem hazudtolja meg önmagát, főzzük le a nyarat!!!

A világ legegyszerűbb rakott krumplija Mártitól
Annyira imádjuk, hogy sokszor még a vasárnapi ebéd királya is lehet. Ahogy összesülnek az ízek, és pirul a tetején a tejföl, az egészen mámorító! Az a lényeg, hogy kifejezetten erre a célra vegyél krumplit, amit én a piacon mindig meg is teszek. Uborka- vagy céklasaláta illik hozzá.

Kolbászos-kukoricás csirkemell
Nna, ez tényleg villámgyors étel lett, időhiánnyal küszködőknek ideális, és még a diétádba is beilleszthető! Na, mit szóltok? Kell ma ennél jobb - kérdezi Pammer Lívia?
Vöröslencse leves kolbász-chipsszel és egy kis ízbombával
Aki ezt a levest megfőzi, az ne számítson a hagyományos, magyaros lencselevesre. Ez egy pikáns ízesítésű, különleges összetételű étel, amit aztán gyakran meg is kell ismételni.
Kolbászos ricottakrém tormával és friss kaporral
Steffel Csaba megint benézett a hűtőbe, és bátran nekiállt - idézőjelben - a takarításnak. Így jött létre ez a remek szendvicskéme is, ami létének elején egy kis apró falatkaként kezdte...
Kelbimbóleves kolbászosan
Dolgom is volt, meg nem is. Lustaságból is, meg nem is. Szóba is került, meg nem is. Lehetne Frankfurti is, meg nem is. Az alap ugyanaz, meg nem is. Tegnap hideg ellen, meg ma is. Így foglalta össze a recept történetét Steffel Csaba! (Ezek szerint ő is fázott!...)
Győzött a klasszikus töltött káposzta
Reform konyha ide, paleózás ode, karácsonykor a klasszikus töltött káposzta volt a legnészerűbb recept a Nosalty oldalán. A kollégák megosztották velünk a listát, és most megmutatom Nektek, hogy mire is voltak annyira kíváncsiak az ország amatőr szakácsművészei! Jó étvágyat!
Andalúz rizottó
A rizottó az olasz és a spanyol konyha egy meghatározó egytál étele, alapvetően régebben a szegények eledele volt, és olyan ízesítés került bele, ami éppen volt háznál. Lehet tengeri herkentyűs, ezt paellának hívják, vagy például húsos, vagy zöldséges. Ez most egy húsos, fűszeres változat.
Disznótoros kolbászfesztivál Pesten
2017. október 13-15-ig kerül negyedik alkalommal megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat. A 10 hektáros területen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget 3 napon át.
Ízbomba saláta sajttal, kolbásszal
Egy tévéműsorban láttam meg ezt a receptet, egy huszonéves ír szakács, Donal Skehan készítette el ezt a salátát, amihez minden hozzávalót megkaphatunk itthon is, úgyhogy mindenképpen kipróbálásra ajánlom ezt a finom, egészséges salátát.
Váratlan vendég-tál
Már mindenkivel előfordult, hogy bejelentés nélkül kapott vendéget. Bekopogott egy régi barát vagy barátnő, mert hirtelen szeretett volna megosztani egy gondot, vagy egy édes titkot. Ilyenkor nincs idő konyhatündérkedni, hisz az illettőnek pont az a vágya, hogy leüljön veled beszélgetni egy pohár bor mellett, és csak rá figyelj. Pont ilyen helyzetbe kerültem a minap, amikor jött a telefon, hogy azonnal a tanácsomra van szükség... Én meg a város másik felén voltam egy sajtótájékoztatón. Megmutatom, mi volt a megoldás!
Sajtos és kolbászos andalúz fánkok
A spanyol, a katalán, az andalúz konyha mind nagyon izgalmas, mindegyik nagy barátja az apró falatoknak. Ilyen tapa (tapa=falat, tapas= falatok) ez a fánkocska is, amihez csodás paradicsom kompót dukál.
Chorizo fehér borban
A chorizo spanyol füstölt kolbász, valójában nagyon hasonlít a magyarra, mégis kicsit más. Árulják száraz és friss formában is, csakúgy, mint a magyart. Ebből következően ha nem jutunk chorizóhoz, megteszi a mi hazai kolbászunk is.
Pásztortarhonya
Ahány pásztor, annyi tarhonya, mondhatnám, de én igazából csak egyféle pásztortarhonyát ismerek, és azt imádom, mióta csak megkóstoltam. Mondjuk... nem ma volt.
A legeslegjobb rakott krumpli
Ez most más egy kicsit. Mint ahogy mindenki rakott krumplija más. Sőt, azt kell mondanom, én magam sem tudok két egyforma rakott krumplit csinálni, hiszen itt nemcsak egy összetevő minősége meghatározó a végeredmény szempontjából, hanem az összesé. Ha a krumpli vizes, ha a kolbász nem elég zsíros, vagy túl zsíros, ha a tejföl ócska, ha a tojás gyári, ha a szalonna silány, sőt, végső soron ha a só nem elég sós, a rakott krumplink már nem lesz tökéletes. Nagyon úgy tűnik, hogy az összeállítás módja szinte másodlagos az alapanyagok minősége mellett.
Koleszterinbomba reggelire - csak úgy angolosan Readingben
Angliában reggelizni egész egyszerűen egy különleges élmány a gasztronómiában. A tányéron olyan falatok halmozódnak, amelyekből csak egy is elegendő lenne ahhoz, hogy ebédig elteljünk. A csodás reggeli alkotó elemei azonban annyira csábítóak, hogy nem lehet ellenállni! Az igazi angol reggeli, azaz English Breakfast így aztán vacsoráig kitart!! Jó étvágyat Readinből!
Kolbászos, burgonyás quiche
Ez a francia eredetű piteféle remek választás a maradék alapanyagok felhasználásához. Izgalmas, mert az éppen rendelkezésre álló alapanyagoktól függően mindig más lesz a végeredmény.
Kelbimbós krumplileves gyulai kolbásszal
Kevés olyan ételalapanyag van, amelyből annyi minden lehetne készíteni, mint a krumpliból. Ezért aztán tulajdonképpen elmondható, ha krumpli van otthon, biztosan nem maradunk éhesek.
Parasztreggeli
Legalább hétvégenként engedjünk meg magunknak egy kényelmes, tartalmas reggelit, legyen ez mondjuk a parasztreggeli!
Frittata, a spanyol rántotta
Ráérős vasárnap reggeleken szívesen sütök frittatát, sőt, előfordul, hogy vacsorára is összeszedek egyet, ha nincs más ötletem, és a családom tagjai nem kerítésszaggatóan éhesek. Azért szeretem a receptet, mert sokféle módon variálható a hűtő tartalmának megfelelően.
Kolbászos, babos egytál
Vegyünk egy pár jófajta sütni való kolbászt, egy kis zöldséget, babot, tésztát, házasítsuk össze édes paradicsommal, főzzük meg őket, és élvezzük!
Disznótoros vacsora - hogyan készítsd el?
Télvíz idején népszerű vacsora a disznótoros, én legjobban azért szeretem, mert gyakorlatilag szinte semennyi munka nincs vele. Néhány szem krumplit megfőzni mellé nem nagy ügy, a savanyúságot elővenni a hűtőből sem az, párolt káposzta pedig akkor készül mellé, ha van időm főzni.
Kolbászhússal töltött, baconbe csavart szűzérme
Nem tudom, mások konyhájában hogy van ez, nálunk a szűzérme ünnepi étel. És nem elsősorban az ára miatt, bár az sem elhanyagolható. Az alábbi recept jól variálható, tölthetjük gombával, májas töltelékkel, de el tudom képzelni kuszkuszos-gyümölcsös béléssel is. Elkészítése könnyű, előkészíthető előző nap is, egyszóval ideális ünnepi recept.
Tejfölös, kolbászos krumplileves
A krumplilevesnem számtalan változata van, nálunk ez a tejfölös, kissé savanykás, pikáns változat a legmenőbb. Egy szelet friss kenyérrel maga a mennyország, ráadásul se óriás szaktudás, se flancos hozzávalók nem szükségesek hozzá.
Végre! Jövő hétvégén kolbászból lesz még a kerítés is!
Három napig kolbászból lesz még a kerítés is Budapesten! Harmadjára kerül megrendezésre október 21-23-ig a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklór műsorok, disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen egész nap neves fellépők szórakoztatják a közönséget 3 színpadon.
Szalonnás-kolbászos kevert süti - az esti borozgatáshoz
Kevert tésztát leginkább édesen készítjük, ám ez a füstölt, sós változat is könnyen a kedvencünkké válhat. A füstölt húsok hozzáadásával egy igazi sörözős-borozós nyáreste főszereplőjévé válhat.
Közép-Európa legjobb rakott krumplija
Azért Közép-Európa, mert a drága jó, igazi tejfel máshol nem kapható. Egyébként pedig éhes barátaim szerint is ilyen rakott burgonya mindig nagyon jól jön - főleg egy munkás kis nap után! Már csak egy jó salátát keress hozzá: cékla, uborka, káposzta ... pompás hozzá!
Márti világbajnok kolbászos kiflije
Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és bizton állítom, soha sós sütivel ennél nagyobb sikert még nem arattam. Nincs családi, baráti vagy éppen karácsonyi összejövetel, ami ne úgy kezdődne, hogy ... és akkor a Márti süt KÉT adag kolbászos kiflit. Mentünk már nem egyszer úgy buliba, kerti partira, hogy külön kérték, italt ne is vigyünk, csak én süssem meg a kiflijeimet! Én pedig kis kosárkámban boldogan viszem - mint Piroska a nagymamához a kalácsot - ezt a páratlanul remek sós sütit! Ígérem, nem fogtok csalódni!
Rozmaringos, magyaros töltött húsrolád Mártitól
Váratlan ebédvendégek érkezésére kellett valamit kitalálnom. Volt otthon néhány karajszeletem, és majd amit a hűtőben találtam, no meg a kertben, a cserépben. Ez a recept sikeredett belőle. A vendégeimnek ízlett!
Vitrinben őrzik a csúcspáleszt
A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon kordonnal körbevett őrzött display-ben mutatják be a piacon jelenleg elérhető legmagasabb minőségű és árú szuperprémium pálinkát, a Márton és Lányai kristályüveges Crystallumját. A fesztivál vendégpárlata idén a gin, sztárfellépők az Anna and The Barbies, a Vad Fruttik, és Szabó Balázs Bandája. Jó szórakozást!
Márti gombapaprikása - katalán temperamentummal
Imádok minden gombát - minden formában! Két éve ősszel beestem Barcelona - és a világ - egyik legszebb piacára. Annyiféle csodálatos gombát még életemben nem láttam egy helyen, mint ott!... És persze meg kellett kóstolnom! Majd' egy kerek napot töltöttem e csodás helyen, és így született ez a recept! (A halakról majd legközelebb mesélek!)
Kitartás! Októberben már az utca is kolbászból lesz!
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, a Disznótoros Kolbászfesztivál 2015. október 16-18-ig ismét megrendezésre kerül a budapesti Vasúttörténeti Parkban. Idén már két kolbász utca és disznótoros utca is lesz, számos akció, és kísérő program mellett.
Vigyázat! Mérgezett szarvasgombás termékek kerültek forgalomba!
Négy ember került kórházba kolbászmérgezésként ismert botulizmus miatt, amit a Gourmand company márkajelzésű készítmény okozott. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal arra kéri a lakosságot, hogy a vizsgálat lezártáig ne fogyasszon a termékből, amely halálos is lehet!
Egy laktató főétel: kolbászos sertésragu
Ha a család még a húst is hússal enné, akkor ez a kiadós, különleges ízhatású fogás garantáltan a kedvencük lesz. Kicsit "megreguláztuk" a ragut.
Kolbászból a kerítés – a Millenárison
2012. november 16-18. között a IV. Kézműves Magyar Ízek Vásárán, a Millenáris B épületében 100 féle hurkát, kolbászt és 30 féle újbort kóstolhatunk.
Mindent be a hűtőbe! A füstölt kolbászt is!
A nagy nyári melegben sokan indulnak a strandra és egyéb fürdőhelyekre. Van, aki éhét, szomját ilyenkor a helyszínen csillapítja, sokan azonban pénztárcájukat kímélve, és egészségükre ügyelve otthonról pakolnak a hűtőtáskába.
Kolbászt kaptál reggelire? Akkor bajban vagy...!
Egy nemrég elkészült kutatás szerint a reggeli - amennyiben nem egy tucat fánkból vagy más cukros süteményből áll - valóban a legfontosabb étkezésünk.
Kolbászos finomságok, reggelire, ebédre, vacsorára
Nincs is jobb, a padlásról frissen lekerült sonka, szalonna és kolbász illatánál. Leveseket, főzelékeket, tojásos ételeket, de még a süteményeket is pikánssá tehetjük egy-egy darabkával. Ha a kerítés nem is, de ezek a receptek most kolbászból vannak!
A pálinkaszökőkutat letesztelték, jöhet a fesztivál!
Karsai Zita és az Irigy Hónaljmirigy sem veti meg a jó pálinkát. Az október 8-11 közötti harmadik Pálinka- és Kolbászfesztivál VIP vendégei kíváncsian tesztelték le a rendezvény különlegességét, a pálinkaszökőkutat. A finom nedűn kívül kolbászkülönlegességek, Lajkó Félix, vendégcsalogató ízek és zenék várják a látogatókat az idén már kétszer akkora területen működő fesztiválon, a Budai Várban.