Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- 15 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg parasztkolbász
- 2 db paprika
- 2 ger. fokhagyma
- 2 db natúr tömlős sajt (2x10 dkg)
- 2 ek. liszt
- egész kömény
- majoránna
- bors, só
Elkészítés:
A szalonnát, a vöröshagymát, a paprikát, a sárgarépát és a kolbászt is szép apró kockákra vágjuk. Egy jó evőkanál vajon, előbb a szalonnát pirítjuk meg, majd a kolbászkivételével a többi alapanyagot is hozzáadjuk, aztán néhány perc együttpirítás után, megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és majoránnával ízesítjük.
Kevés vízzel felöntve, finoman rotyogtatjuk, addig, amíg a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Amikor ezzel is megvagyunk, a kolbászkockákkal együtt az alapba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és kellemesen roppanóra főzzük.
Ezidő alatt, olívaolajon egy jó adag köménymagot kipattogtatunk, és két evőkanál lisztel, zsemleszínű rántást készítünk.
A levesünk alatt kisebbre vesszük a lángot, belekeverjük a tömlős sajtokat, és amikor már szépen elkeveredett, a rántással besűrítjük. Ha gondoljuk a sajt, és a rántás helyett, akár tejfölös habarással is készíthetjük, de akkor vajon miért írtam…? - teszi fel a kérdést Steffel Csaba! Válaszolj rá Te!
Jó étvágyat!