- 2 kg főzőtök
- 2 ek ételecet 10 %-os
- 25 dkg paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg főzőkolbász
- 5 dkg lángolt kolbász
- kömény (én egész köményt használtam)
- kapor
- bors, só
- 4 adag galuska
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, a magrészét egy evőkanál segítségével eltávolítjuk, a húsát pedig egy nagy tálba legyaluljuk vagy egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután egy teáskanálnyi sóval meghintjük, és két kanálnyi ecettel meglocsoljuk, majd alaposan átforgatjuk. Legalább 1 órán át pihentetjük.
Milyen zöldségleves az, amelyikben nincs egy kis hús? Ez az utóbbi idők kedvenc mondata, vagy legalábbis a lényege. Ez az igazság Margó és Ági főzős műsorában hangzott el. Akkor én ezen egy jót mosolyogtam, ők pedig egy egész csirkét beledaraboltak a levesbe. Amikor ezt a tésztát elkészítettem, egy jót mosolyogtam magamon; ? bár az a kicsi kis szalonna megbocsátható. Ugyi? Ezt is próbáld ki Steffel Csaba konyhájából!
A kolbászokat fél karikákra daraboljuk. A legyalult tököt alaposan kinyomkodjuk, és a hagymás-paradicsomos alaphoz adjuk. Itt az elején egy egész kevéske vizet lottyinthatunk alá. 10 perc főzés után beleszórjuk a kolbászokat is, és készre, kívánt puhaságúra főzzük.
Forrón, szaftosan, galuskával tálaljuk; tejfölt kínálhatunk mellé.
…és kanállal fogyasztjuk!!!
Ehhez kíván jó étvágyat az örülten jó ételek szerzője: Steffel Csaba!