Életforma.hu


Ma ebédre is elkészülhet!

Ma ebédre is elkészülhet! 

Ami az olaszoknak a spagetti, az nekünk a nokedli. Egyszerű az elkészítése, laktató, bár nem túl kalóriaszegény étel. Viszont friss fejes salátával tálalva ellenállhatatlan.
Tök és lecsó, avagy beindultunk...

Tök és lecsó, avagy beindultunk... 

Nagy öröm a kiskert még akkor is, ha nekem nincs, illetve nem én művelem... De a drága szomszéd nénik nem hagyják ám veszendőbe menni a nagyon is bőségesen megtermelt javakat, hisz' ott a Csabi aki mindent elhasznál, ráadásul még szereti is, mondjuk ő mindent szeret, néha még a rántott húst is. A mostani hetek termésének köszönhetően jelenleg is 3 db tök is receptjeim java részétét képezik. Steffel Csaba nem hazudtolja meg önmagát, főzzük le a nyarat!!!
Gombás galuska

Gombás galuska 

Sokan szeretik a sztrapacskát, de ez egy kicsit-nagyon-teljesen más! (Hol van a sztrapacskában gomba? Hm?) Ez egy kicsit turbós ebből a porból, mert a hagyományos krumplireszelés  híve vagyok, de most ez jött elő virtuális dobozomból. Nem leszel vele sztárszakács, de mindenki a lábaid előtt hever majd! Megéri?  
Tejfölös, paprikás szarvas ragu

Tejfölös, paprikás szarvas ragu 

A vadhús bár elég közkedvelt alapanyag, hozzájutni azonban nem túl egyszerű. Ha időnként szert tudunk tenni egy kis apróhúsra, egy jó tejfölös ragu biztosan kikerekedik belőle.
Vörösboros marhapörkölt

Vörösboros marhapörkölt 

Jó sok hagymával , paradicsommal és paprikával olyan puhára főztem a pörköltet marhalábszárból, hogy szinte szétolvadt a szánkban a hús. Az igazság az, hogy én kenyérrel tunkolva szeretem igazán, de most készítettem mellé egy jó kis galuskát .
Bolyhos galuskaleves

Bolyhos galuskaleves 

Mindig tisztelettel adóztam az őseink maradékhasznosító gondolkodásmódjának. Megbecsülve minden maradékot, a száradt végeket, hasznosítottak mindent. Itt egy nagyon jó példa, ahol a szikkadt kenyér újjáéled egy nagyon finom levesben. Szeretném, ha az ilyen levesek teret nyerhetnének a tasakos levesek mellett. Munkában nem sokkal több, de itt tudjuk, mit teszünk bele, és mit eszünk.
Szalonnás, újhagymás, sajtos nokedli

Szalonnás, újhagymás, sajtos nokedli 

Mi lehet egyszerűbb egy pofonnál, akarom mondani, egy nokedlinél? Ha azt gondolod, hogy az egyszerű galuskából nem lehet csábító vacsorát varázsolni, tévedsz!
Hamis carbonara galuska

Hamis carbonara galuska 

Remek maradékfelhasználó recept, akár sült csirke, akár maradék sonka eltüntetésére. Mehet bele maradék nokedli, főtt tészta is.
Gombapaprikás zabnokedlivel

Gombapaprikás zabnokedlivel 

Mostanában, hogy módosítottam az étkezésemen, kiesett a pixisből egy időre a nokedli. Kis kihagyás után viszont óriási volt az öröm, amikor az alternatív zablisztből készített változatot finomnak találtam. Tényleg, a színén kívül nem sok mindenben különbözik az általánostól
Paradicsomos gombás gnocchi

Paradicsomos gombás gnocchi 

Tartalmas, laktató, ízletes és zamatos fogás – hús nélkül. Fehérje tartalma azért van, a tésztában lévő tojás, illetve a mártáshoz használt gomba miatt, és szénhidrátban sem szegénykedik.

Óriás gnocchi 

Minden népnek megvan a maga burgonyás galuska receptje, bár az olaszok járnak élen a gnocchi készítésben. Észak-Olaszországban nagy kedvenc ez a változat, jóféle vörös borral öblítik le. Ez a recept is bizonyítéka annak, hogy a legegyszerűbb a legjobb.

Sajtos nokedli 

Az alpesi hütték megunhatatlan sztárja a sajtos spatzle, az én változatom másfajta sajtos galuska. Érdemes kipróbálni, mert viszonylag olcsó étel, hétköznapi vacsorának szuper lesz!

Sváb sajtos galuska Zusmarshausenből 

Imádok forgatni Strasbourgban, az Európai Parlamentben! Minden interjú más, miknden téma más, ez mind maga a nagypolitika, amiben egész életemben mozogtam! De nőként más is érdekel! Nemcsak az ottani étteremben találok érdekességeket, hanem az oda-vissza úton is! Ezúttal a sváb konyha egy olcsó, de nagyon egyszerű, de nagyon tartalmas fogását kínálom Nektek!

Sváb sajtos galuska 

Akár tetszik, akár nem, a nokedli az egyik legolcsóbb étel. Liszt és néhány tojás, ez még hó végén is akad a házban. Ha más is kerül hozzá, az csak hab a tortán.

Kaporleves, habos galuskával 

A kapor egészséges.Tettük már kovászos uborkához, túrós lepénybe, készítettünk mártást is belőle, de ez a leves felül múlt minden eddigi elképzelésünket. A habos galuska valósággal feldobja, még a látványt is. Muszáj kipróbálnod!