Hozzávalók:
- 50 dkg daragaluskapor
- 3 dkg kedvenc ételízesítődből
- 15 dkg gomba hagymán megdinsztelve
- 15 dkg gomolyasajt
- 25 dkg gomolyatúró
- 8 dkg olaj
Elkészítés:
A daragaluskaporból 2,5 dl vízzel kikeverjük a galuskák alapanyagát. Hozzáadjuk az ételízesítőt, majd a hagyományos módon kiszaggatjuk, és kifőzzük a galuskákat. Kiolajozott tepsibe vagy jénaiba rakjuk a felét, rámorzsoljuk a gomolyatúrót, rá a gombát, majd jön a többi galuska. Tetejét megszórjuk a gomolyasajttal, és 15 perc alatt forró sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!
Vörösboros, gombás szarvasragu nokedlivel Egerből
Sokan mondják, hogy nem főznek vadakat, mert sok vele a macera, és a végén mégis rágós lesz. Ezt most megcáfoljuk! Egri barátunk kitűnő receptje cáfolja mindezt! Csak ki kell próbálni! Nagyáruházak, esetleg mavados lerakatok hűtőházaiban biztosan akad Neked is egy ki szarvashús fagyasztva! És ne feledd! A vadételek egészségesek! Már most készülj a hétvégére, mert ez pazar lesz!!