Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 50 dkg liszt
- 25 dkg (négyféle, de nagyjából hasonlóann oldódó sajt, mint pl. trappista, ementáli)
- 5 dl tejföl
- 1 nagy vöröshagyama
- kb. 15 dkg szalonna
- só, bors
Elkészítés:
Készíts nokedlitésztát a szokásos módon a lisztből, a tojásból, a megfelelő mennyiségű tejből. Főzd ki a forró sós vízben, aztán öblítsd le hideg vízzel. Tedd egy olajjal kikent jénaiba egy részét, majd hintsd meg az összekevert lereszelt sajtokkal,sózd, borsozd, locsold meg tejföllel. Így rétegezd, a végén öntsd rá az összes tejfelt, szórd meg a kockáta vágott szalonnával, a vékony karikára vágyott hagymával, és jöhet a sütő! 200 fokos sütőben 25 perc alatt lesz kész! Elképesztően finom, de nekem kellett hozzá a saláta is, amit ott adnak bőven ehhez a fogáshoz is!
Bajor csoda
Útban Strasbourgba, európai parlamenti tudósításaim kedvenc helyére, egyszer-kétszer megállunk. Így történt ez most is, és ilyenkor – szó szerint – minden érdekel, mindent megkóstolok! Például Bajorországban bármit is rendelsz vacsorára, szinte automatikuson hozzák a salátát. Akkora friss adagot, hogy az például nekem elég is volt az esti étkezésre! Nagyon finom, nagyon egészséges, és nem bonyolult! A farsangi asztalra ezúttal egy fűszeresebb majonéz került! Próbáld ki! Ja, és ha már az Európáai Parlamentből tudósítottam, hoztam nektek egy receptet is az étteremből!